Published On: vin, Aug 22nd, 2014

EXCLUSIV Victoria PDL, umilinta PNL: Majoritatea din CJ care i-a redus atributiile vicelui Nechita (PNL) a incalcat legea. Prefectul cere revocarea hotararii

Share This
Tags

cj1Institutia Prefectului a declarat nelegala hotararea Consiliului Judetean din 18 august prin care vicepresedintelui CJ Ovidiu Nechita (PNL) i-au fost ciuntite atributiile pe care trebuia sa le exercite in calitate de interimar al presedintelui CJ.

Decizia vine ca urmare a contestatiei depuse de PDL la Institutia Prefectului, in contextul in care PNL nu a dorit sa conteste hotararea CJ prin care i-au fost reduse atributiile vicepresedintelui CJ Ovidiu Nechita-membru PNL.

Majoritatea PSD-UNPR-PC-PP-DD-PNTCD si Silviu Radu a decis prin vot ca liberalul Nechita sa preia doar trei atributii ale presedintelui Consiliului Judetean, desi legea prevede ca in cazul suspendarii din functie a sefului institutiei, unul dintre vicepresedinti preia toate atributiile sale, si nu doar o parte din acestea.

"Articolul 2 din Hotararea 103 a Consiliului Judetean din data de 18 august 2014 incalca articolul 107 din legea 215/2001, Legea administratiei publice locale. Hotararea este nelegala si trebuie revocata", arata Institutia Prefectului, care a transmis decizia Consiliului Judetean.

PDL Braila a contestat hotararea prin care majoritatea mai sus amintita i-a redus atributiile vicepresedintelui CJ Ovidiu Nechita, deputatul democrat-liberal Alexandru Nazare transmitand, in acest sens, o adresa oficiala prefectului Vasilica Vilcu.

"In cauza s-a produs cu buna stiinta o incalcare cu consecinte deosebit de grave a prevederilor legislatiei in vigoare, cat si a Regulamentului Consiliului Judetean, de catre consilierii PSD, PP-DD, Partida Romilor, PNT-CD, precum si consilierul Radu Silviu din motive obscure, pentru a incerca, probabil, sa ingreuneze  activitatea normala a CJ si pentru a incerca sa ascunda activitatea presupus infractionala a conducerii suspendate a CJ Braila, aflata la acest moment sub masura arestului la domicili", se precizeaza in adresa semnata de Nazare.

Sedinta CJ din 18 august

Consilierii PNL si PDL, dar si independentul Marian Capatana, au parasit sala, dupa ce ordinea de zi a sedintei a fost modificata prin votul majoritatii PSD-UNPR-PC-PP-DD-PNTCD-Silviu Radu.

Astfel, presedinte de sedinta a fost ales social-democratul Avram Ionel, cu votul majoritatii amintite mai sus, in timp ce propunerea ca vicele CJ Ovidiu Nechita (PNL) sa conduca sedinta a fost votata de 9 consilieri judeteni (PNL-PDL-independentul Capatana). 

Dupa ce alesii locali ai Aliantei Crestin Liberale au parasit sala in semn de protest fata de situatia creata, majoritatea formata in jurul PSD a votat ca vicele CJ Braila, liberalul Ovidiu Nechita, sa preia interimatul functiei de presedinte CJ, insa i-au redus atributiile. Astfel, Nechita poate semna doar plata salariilor angajatilor CJ si ai Muzeului de Istorie, plata utilitatilor si platile catre Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (n.r. plata asistentilor maternali). 

Ovidiu Nechita nu a fost prezent in sala cand consilierii judeteni i-au acordat prin vot aceste atributii, consilierul judetean PSD Nicu Nita afirmand ca parasirea salii de catre alesii locali ACL arata "cat de mult le pasa de situatia de la Consiliul Judetean, inclusiv de plata salariilor angajatilor".

Dupa incheierea sedintei, vicele CJ Ovidiu Nechita a declarat ca de fapt parasirea salii de catre alesii locali ACL nu a fost un protest, ci "o nesincronizare", desi declaratiile consilierilor judeteni inainte de parasirea salii au fost clare: "In semn de protest, parasim sala!".

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author