Published On: mar, Aug 5th, 2014

EDITORIAL Cronica unei inmormantari: Gata! Astia, transpirand continuu, arunca pamant in groapa

Share This
Tags

nazare si boboc

Nazare: "Nu suntem aliati cu PNL. Exista interese foarte puternice la Braila pentru ca alianta PNL-PDL sa nu functioneze. Dreapta, la Braila, este condamnata la esec."

Boboc: "La Braila, singura problema este cea de comunicare. Nu am avut sedinte comune, insa au existat intalniri pe comisii. Noi, alianta cu PSD am rupt-o in urma cu cateva luni. N-avem nicio treaba cu PSD."

Delir. Caci na, nu intoarce vantul pomul, cum intorc Nazare si Boboc omul!

Sa-ti dai doua palme zdravene, sa-ti clatesti ochii incontinuu, sa te ciupesti brutal sau sa constientizezi, in sfarsit, ca, la Braila, Dreaptei i s-a pus cruce si i s-a dichisit mormantul cu panglici ale insolentei. Si moartea trebuie sa aiba hazul ei. 

Prima panglica: Perfidia liberalilor.

A doua panglica: Neputinta indecenta a democrat-liberalilor.

A treia panglica: Nazare si Boboc.

A patra panglica: Ranjetul PSD.

Am clarificat decorul, si adaugandu-i doar un sunet lugubru in dangan de clopot, sa purcedem la prohod. Sa nu varsati o lacrima!

Aiureala lui Boboc si infirmitatea nerusinata a lui Nazare au strans laolalta tot ce nu-si dorea Dreapta si tot ce-si dorea Stanga, macelarind cu o oarecare sovaiala surda tot ce-si dorea electoratul lor. Etalandu-si trufia, marginiti de obligatii politice veroase sau inradacinati in solul roditor al rosului stapan de feuda, dupa caz, si-au dat masura micimii si grobianismului lor politic. Au ucis zeflemitor nazuinte si si-au batjocorit, intai de toate, proprii colegi.

Alianta e deja hoit si sa nu credeti, candid, in resuscitare, caci de-ar izbandi n-ati fi decat un necrofag amnezic sau un pupator de lesuri, ca de moaste nu poate fi vorba. Moastele au si ele puritatea lor. 

Abracadabrantele luari de pozitii ale celor doi suspecti de sminteala politica n-au dus mortul la groapa, ci doar i-au pavat calea. Mormantul a fost sapat de mioritice dedesubturi si de vicioase conventii, stropite cu putina lasitate si ploconeala. De la Lazar incoace, mort inviat dupa 4 zile nu s-a mai auzit, deci nici Iohannis si nici Blaga nu vor reusi.

Citand din cabotinul Nazare, care spera totusi in puterile miraculoase ale lui Iohannis, as putea concluziona, despartindu-ma de peisajul funerar, ca "la Braila, Dreapta este condamnata la esec!"

E esecul lor, nu al electoratului, nici al liberalilor, nici al democrat-liberalilor. Fara Boboc, Nazare si alte doua-trei personaje marsave, probabil, ei nu ar fi esuat!

Ambii spun ca si-au dat si sufletul pentru alianta, ba daca ii asculti cand esti beat chiar poti crede ca au tras ca boii la jug pentru a o realiza. Eu unul cred ca fara jug, doar…!

Gata! Astia, transpirand continuu, arunca pamant in groapa.

Apa trece, cadavrul ramane. Si de data asta nu a murit spre a se naste! Mi-a confirmat si popa, sef peste parohie de trei mandate.

Si mai ramane electoratul de Dreapta pe care astia doi l-au umilit!

ALIN CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author