Published On: Soare, Aug 10th, 2014

Dupa trei editii pe podium, nationala universitara a ratat medalia. Romania, locul IV la Campionatul Mondialul Universitar

Share This
Tags

universitareNationala studentelor este una dintre reprezentativele Romaniei care a adus la ultimile trei editii medalii in tara, argint 2010, 2012 si bronz in 2008. Cu toate ca se unesc odata la doi ani, iar timpul de pregatire nu este unul foarte lung, studentele au luptat de fiecare data pentru un loc pe podium.

Una dintre nationalele care a adus la aproape toate editiile medalie (aur -2002, argint -1998, 2000, 2010, 2012, bronz -1994, 1996, 2008), a debutat la aceasta editie a Campionatului Mondial Universitar cu o victorie. Romania a iesit din grupa cu doua victorii si o infrangere iar apoi a intalnit Spania o reprezentativa puternica.

Cu toate acestea, elevele conduse de Nicoleta Alexandrescu au reusit sa se califice in semifinalele Campionatului Mondial Universitar dupa ce au reusit sa elimine Spania, 25-24.

In semifinala, Romania a intalnit Rusia, o echipa bine sudata si mult mai bine asezata in teren. Fara prea multe solutii, nationala studentelor a ratat calificarea in finala mare, 26-29, si a intalnit in finala mica Corea.

Meciul cu reprezentativa din Corea a fost un adevarat cosmar pentru studentele noastre. Cu toate ca din lot fac parte jucatoare care activeaza in Liga Nationala, ca Voicu, Tetean, Adespii sau Apipei, reprezentativa Romaniei nu s-a regasit in ultimul meci de la Mondial. Antrenoarea Nicoleta Alexandrescu a ramas fara solutii atata in aparare, unde fetele au creat adevarate bulevarde pentru adversare cat si in atac acolo unde cu greu Romania a reusit sa marcheze.

Astfel, dupa ce la ultimile trei editii nationala Universitara a terminat pe podium, anul acesta reprezentativa studentelor a incheiat competitia pe locul 4.

Din lotul universitar a facut parte si portarul de la HC Dunarea Braila, Elena Voicu, cea care in 2012 era medaliata in cadrul acestei competitii cu medalia de argint.

Lotul pregatit de Nicoleta Alexandrescu:  Elena Gabriela Voicu (HC Dunarea Braila) si Elena Serban (CSM Bucuresti) portari, Carmen Ilie si Ana Maria Apipie (ambele de la SCM Craiova), Alexandra Oana Andrei (HCM Rm Valcea), Florina Turcas (HC Zalau), Andreea Adespii Molnar (HCM Rm. Valcea), Andreea Tetean (U Jolidon), Elena Avadanei (Muresul Tg Mures), Andreea Antoce (CSM Cetate Devatrans), Laura Leahu si Georgiana Bratulescu (ambele de la Universitar Stiinta) jucatoare pe semicerc.

   

Comentarii

comentariu

About the Author

-