Published On: lun, Aug 25th, 2014

Dupa 5 ani, mall-ul Armonia devine fabrica. Investitia unor italieni va aduce zeci de locuri de munca

Share This
Tags

armonia-retail-park copyIn vara anului 2009, centrul comercial “Armonia”, din Braila a fost primul mall inchis din Romania, iar printr-o decizie pronuntata la inceputul lunii decembrie de catre Tribunalul Bucuresti a intrat, dupa doi ani si jumatate, in faliment.

Dupa 5 ani de zile, centrul comercial "Armonia" va fi cel mai probabil transformat in hala de productie, scrie ziarul Financiar.

Un grup italian negociaza acizitia proiectului pentru a deschide la Braila o hala de productie, care va aduce zeci de locuri de munca brailenilor. Italienii realizeaza o serie de expertize tehnice pentru a vedea in ce masura cladirea poate fi transformata.

Dupa ce s-a pronuntat falimentul, la finalul anului 2011, proiectul a fost scos la vanzare la un pret initial de 25 de milioane de euro, dar acesta a fost redus treptat pana la un nivel de 10 milioane de euro, iar acum creditorii ar putea accepta o oferta chiar si sub acest nivel. La un pret de 7-8 mil. euro, circa 200 de euro/metrul patrat, Armonia Braila ar costa mai putin decat constructia unei hale noi de aceleasi dimensiuni, fara a lua in calcul si valoarea terenului de circa 20 de hectare pe care acest proiect este situat.

Mall-ul “Armonia” Braila a fost al treilea mare magazin din Romania care a intrat in faliment, dupa proiectele “Tiago Oradea” si “City Mall Bucuresti”, care au fost vandute in urma procesului de lichidare. “Armonia” Braila era detinut de firma “Red Project Three”, o companie fondata de omul de afaceri Andrew Stear si fondurile de investitii “Warburg Pincus” si “GED”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-