Published On: mie, Aug 27th, 2014

Droguri pentru “copiii de bani gata”: Un brailean, ruda unui cunoscut politician, in conducerea unei retele de trafic de droguri

Share This
Tags

diicotMega-retea de trafic de droguri anihilata, dupa luni bune de filaj, de procurorii DIICOT Buzau. Cei cinci membri ai retelei, printre care si un brailean, au ajuns in arest, dupa ce au fost capturati in urma mai multor perchezitii, efectuate atat in Buzau, cat si in Braila.

Drogurile ajungeau la consumatori din Buzau, Braila, dar si din Bucuresti, in capitala una din pietele de desfacere a stupefiantelor fiind chiar campusul Universitatii de Stiinte Agronomice. Cei cinci membri ai retelei distribuiau "marfa ilegala" doar in cercurile de prieteni si cunostinte, refuzand orice contact cu posibili cumparatori necunoscuti.

Procurorii DIICOT au folosit pentru identificarea membrilor retelei "tehnica de monitorizare speciala", iar atunc cand au adunat probele necesare activitatii de perchezitionare si audiere, anchetatorii i-au capturat pe cei cinci, unii dintre acestia fiind opriti chiar in trafic. 

Droguri pentru copii de avocati, notari si afaceristi

Braila si Buzau nu reprezentau doar "piata de desfacere" a substantelor interzise, ci si locurile de unde barbatii se aprovizionau, acestia avand 9 surse de procurare a drogurilor. Drogurile, spun surse din randul anchetatorilor, ajungeau in cercuri restranse, in randul asa-zisilor "copiilor de bani gata", la odraslele unor importanti notari, avocati sau afaceristi din Buzau si Braila.

De asemenea, sursele citate, au declarat pentru Infobraila ca braileanul implicat in traficul de droguri este ruda "unui cunoscut politician" din Braila, insa traficantul nu s-a folosit de gradul de rudenie in activitatea ilegala pe care a desfasurat-o.

Duminica, 24 august, cei cinci indivizi au fost adusi in fata judecatorilor de la Tribunalul Buzau, cu propunere de arestare preventiva. Doar patru, printre care si braileanul, au ajuns in spatele gratiilor pentru 30 de zile, in timp ce bucuresteanul a fost arestat la domiciliul sau din Sectorul 6.

Comentarii

comentariu

About the Author

-