Published On: joi, Aug 28th, 2014

Doi braileni isi ofera proprietatea pentru Teatrul Carabus. Cer Primariei 770 de mii de euro

Share This
Tags

teatrul de papusiCladirea de pe strada Polona, unde si-a desfasurat activitatea, pana in acest an, Teatrul Carabus, a fost retrocedata proprietarului, actorii fiind mutati, cu forta, intr-o scoala.

In cadrul sedintei de Consiliu Judetean, din luna iulie, consilierul Independent, Marian Capatana a ridicat problema cu care actorii de la Teatrul Carabusi se confrunta. Angajatii teatrului au trimit o scrisoare catre Consiliul Judetean in care le solicita acestora sprijinul privind cladirea in care isi desfasoara activitatea.

"Echipa de actori ai teatrului Carabusi va fi mutata in scoala 6, undeva intr-o sala la etaj, este improprie pentru teatrul de papusi. De asemenea acest teatru se adreseaza in special copiilor, si unii dintre ei sunt foarte mici si nu pot urca pana acolo", declara la acea vreme consilierul Marian Capatana.

Doi braileni au sarit in ajutorul celor care lucreaza la Teatrul Carabus si printr-o adresa trimisa primarului Aurel Simionescu acestia au precizat faptul ca intentioneaza sa vanda Primariei imobilul pe care il detin.

Scolilor 11"Suntem proprietari ai imobilului situat in Municipiul Braila, str. Scolilor nr. 11, dobandit in temeiul Dispozitie nr. 16712/7 decembrie 2006 emisa de Primarul Municipiului Braila;

Avand in vedere ca imobilul este monument istoric si o cladire cu anume notorietate in Braila, fiind un imobil de mari dimensiuni, este situat in centrul istoric si are o arhitectura deosebita, nu avem posibilitati financiare pentru intretinerea imobilului si ca imobilul poate fi utilizat ca teatru de papusi sau pentru ale activitati ce implica copii (avand doua corpuri de cladire si curte de cc. 1500 mp).

Va prezentam oferta de vanzare a imobilului situat in Municipiul Braila, str. Scolilor nr. 11 format din teren in suprafata de 2.260 mp si constructii C1-C4 si C7-C11 cu pretul de 770.000 euro.

Va solicitam sprijinul pe care il puteti acorda, si va multumim anticipat, astfel ca o cladire din centrul istoric al orasului Braila sa nu se degradeze in timp si sa fie vandalizate de terte persoane, sa isi gaseasca o destinatie pe masura frumusetii arhitecturale care o nobileaza," se arata in adresa pe care cei doi braileni au trimis-o catre Primarie.

Un alt brailean a trimis o adresa catre primarul Aurel Simionescu in care si-a aratat intentia de a vinde terenul din aproprierea teatrului, facand Primariei o oferta de vanzare, in vederea construirii unui nou teatru.

Prinzand viata la 1 iunie 1951, Teatrul de Papusi “Carabus” – Braila este o universalitate, care se sprijina pe o mare corespondenta cu natura omului insusi. Nimic din ceea ce a putut sa treaca vreodata prin gandirea, sensibilitatea si actiunea oamenilor nu i-a ramas strain. Primul spectacol a avut loc in anul 1951 si s-a intitulat “Clopotele lebedelor” de I. Brausevici. Regia a apartinut Nellei Comlosan, iar scenografia pictorului Mihai Gavrilov.

In centrul atentiei teatrului a stat si sta in permanenta relatia teatru-public. In jurul lui graviteaza o buna parte din activitatea culturala desfasurata de copiii municipiului Braila.

In cei peste 60 de ani de existenta, acest teatru si-a inscris in repertoriul sau mai bine de 200 de premiere cu piese din dramaturgia povestilor universale sau romanesti.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-