Published On: lun, Aug 11th, 2014

Cine este Ovidiu Nechita, liberalul care ii va lua locul lui Stancu? Un fost marinar: Caut sa rezolv solutiile. Sunt un tip practic

Share This
Tags

ovidiu nechita PNLLiberalul Ovidiu Nechita a fost ales in functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila pe 5 martie 2013, ocupand locul lasat vacant de liderul PNL Braila, Catalin Boboc, care a obtinut un mandat de senator la sfarsitul anului 2012.

In timpul ciclului gimnazial, Nechita a practicat atletismul in grupa cu braileanca Anisoara Cusmir-Stanciu, atleta laureata cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984). Dupa ce a absolvit Liceul de Marina, liberalul a fost navigator de cursa lunga, plecand in strainatate imediat dupa Revolutie si revenind in 1998, cand si-a inceput si studiile universitare.

zbor cu paramotorulMarea pasiune a vicepresedintelui PNL Braila, inscris in partid in anul 2010, este zborul cu paramotorul, detinand un astfel de vehicul.

Ovidiu Nechita este casatorit, fiind tata a doi copii, un baiat de 21 de ani, stabilit in Germania, si o fiica de 12 ani.

Conform declaratiei de avere, vicele CJ detine, impreuna cu sotia, un teren intravilan in cartierul Chercea (74 metri patrati), cumparat in anul 2000. Nechita mai are in proprietate 1/2 dintr-un apartament cumparat in 1998, o treime dintr-un alt apartament (mostenire de la parinti) si o salupa Laguna 60 (cumparata in 2007).

Ovidiu Nechita a obtinut in perioada martie-decembrie 2013 un venit de 40.758 lei de la Consiliul Judetean.

"Sunt un tip practic, vin din domeniul privat. Imi place sa rezolv lucrurile cat mai repede si mai bine, in sensul ca eu nu caut sa fac probleme, ci caut sa rezolv solutiile. La CJ eu am venit ca sa fac administratie si nu politica. Din punctul meu de vedere Stancu e un sef bun, nu am avut probleme", a declarat Nechita in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Realitatea TV Galati-Braila, moderata de jurnalistii Mihaela Dan si Stefan Catalin Iordache, in luna aprilie 2014.

Nechita, preia interimatul de la Stancu!

In conditiile in care Curtea de Apel Galati mentine masura arestului la domiciliu pentru presedintele Consiliului Judetean Braila, acesta va fi suspendat din functie de catre prefectul judetului, Vasilica Vilcu, conform legislatiei. Prefectul va emite ordinul de suspendare dupa ce primeste adresa Curtii de Apel Galati, prin care este instiintat ca lui Stancu i s-a respins recursul la decizia Tribunalului de arestare preventiva a acestuia.

Prefectul Vasilica Vilcu este obligat sa il suspende din functie pe social-democratul Gheorghe Bunea Stancu in termen de 48 de ore de la primirea notificarii privind respingerea recursului la decizia arestarii preventive.

Seful CJ Braila va fi suspendat pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei. Mandatul lui Stancu va inceta de drept daca sentinta definitiva si irevocabila va fi cu condamnare.

Gheorghe Bunea Stancu a contestat hotararea Tribunalului, cerand eliberarea sub control judiciar, pentru ca in situatia in care Curtea de Apel ii accepta cererea, acesta nu va mai putea fi suspendat din functie.

Conform art. 107 din Legea nr. 215/2001, "in cazul suspendarii presedintelui, atributiile acestuia vor fi exercitate de unul dintre vicepresedinti, desemnat de consiliul judetean prin votul secret al majoritatii consilierilor judeteni in functie". 

Vicepresedintele CJ din partea PSD, Florin Mija, este arestat la domiciliu prin decizia Tribunalului Galati, acesta necontestand hotararea. Astfel, si Mija va fi suspendat din functie de catre prefect, ramanand la conducerea Consiliului Judetean doar vicepresedintele din partea PNL, Ovidiu Nechita.

Astfel, liberalul Nechita va prelua interimatul functiei de presedinte al Consiliului Judetean Braila, consilierii judeteni neputand alege, in prima sedinta a Consiliului, un alt consilier judetean care sa preia interimatul.

Comentarii

comentariu

About the Author