Published On: lun, Aug 11th, 2014

Canicula in Braila si in mai multe regiuni din tara. Temperaturile vor ajunge pana la 37 de grade

Share This
Tags

canicula-soareZilele de marti, miercuri si joi vor fi caniculare in aproape toata tara, in zonele de campie si podis urmand sa se inregistreze temperaturi maxime intre 35 si 37 de grade.

"In zilele de marti, miercuri si joi (12, 13 si 14 august) valul de caldura se va intensifica treptat in toata tara, iar vremea va fi calduroasa. In zonele de campie si de podis va fi canicula, se vor inregistra temperaturi maxime, in general, intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic", se arata intr-o informare emisa luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

De marti, vremea va fi calduroasa, local caniculara dupa-amiaza in estul si sud-estul tarii. Cerul va fi variabil si indeosebi in cursul zilei, vor fi innorari si pe arii restranse averse si descarcari electrice in regiunile nordice si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 36 de grade, iar indicele temperatura – umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic in Campia de Vest, Campia Romana si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa intre 15 si 25 de grade, mai coborate in depresiuni.

Potrivit meteorologilor, valul de caldura va persista pana la sfarsitul saptamanii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-