Published On: mar, Aug 5th, 2014

Canicula face victime la Braila. 50 de oameni au ajuns la spital in primele zile din august

Share This
Tags

canicula-soareCanicula a facut primele victime si la Braila. In primele 3 zile ale lunii august, aproximativ 50 de persoane au lesinat pe strada din cauza caldurii.

In prima zi a lunii august, Serviciul Judetean de Ambulanta Braila a acordat primul ajutor unui numar de 12 persoane, pe 2 august s-au inregistrat 26 de cazuri, iar pe 3 august inca 9.

In Braila s-a inregistrat in aceste zile o temperatura de 37 de grade Celsius la umbra iar indicele de confort termic a depasit pragul critic.

Inspectoratul Teritorial de Munca anunta ca, in aceasta perioada, isi va intensifica actiunile de control la sediul firmelor care activeaza in Braila.

"Angajatorii care nu pot asigura conditiile cerute de legiuitor vor lua de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor dupa caz urmatoarele masuri: reducerea duratei zilei de lucru; esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru adica pâna la ora 11.00 si dupa ora 17.00, iar in cazuri speciale, intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta, potrivit prevederilor legale", a comunicat ITM Braila.

Persoanele care stiu ca au probleme de sanatate sunt sfatuite sa evite deplasarile pe strada, deoarece temperaturile caniculare se vor mentine si in urmatoarele zile.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-