Published On: joi, Aug 21st, 2014

Bunea Stancu afla peste 5 zile daca va fi arestat preventiv, pe 26 august, la ora 11.00

Share This
Tags

STANCU 1Tribunalul Galati decide marti, 26 august, la ora 11.00, daca Gheorghe Bunea Stancu va fi arestat preventiv, ca urmare a solicitarii DNA. Pana atunci, seful suspendat al CJ ramane in arest la domiciliu.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat conditiile arestului la domiciliu, iar procurorii DNA cer, in aceasta situatie, arestarea preventiva a lui Stancu, in arestul IPJ Galati.

Comunicatul DNA:

"Cu referire la comunicatul nr. 1176 din data de 8 august 2014, privind atribuirea presupus nelegala a contracte de achizitii publice, de catre Consiliul Judetean Braila, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au solicitat inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu cu masura preventiva a arestului, fata de inculpatul GHEORGHE BUNEA STANCU, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese.

Propunerea de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, in mod indirect, a luat legatura cu suspectul Soare Vasile, desi prin Incheierea din data de 08.08.2014 a Tribunalului Galati, prin care s-a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile, fata de primul mentionat, instanta l-a obligat sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.

Propunerea de arestare preventiva a fost inaintata Tribunalului Galati.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."

Comentarii

comentariu

About the Author

-