Published On: lun, Aug 18th, 2014

Braila, premiata de Academia Olimpica Romana. Filiala, reprezentata de jurnalista Ana-Maria Niculescu la evenimentul de la Izvorani

Share This
Tags

AOR IzvoraniTimp de patru zile, la Complexul Olimpic Sportiv "Sydney 2000" de la Izvorani, a avut loc celebrarea a 100 de ani de olimpism.

Pe 27 martie 1914 se fonda, la Bucuresti, Comitetul Olimpic Roman. In cei 100 de ani de experienta, familia olimpica romaneasca ne-a adus nenumarate bucurii si satisfactii prin numerosii sportivi ce s-au aflat pe cele mai inalte trepte ale podiumului, prin recordurile doborate in arena sportiva, dar si prin cele peste 300 de medalii obtinute la competitiile olimpice. Miscarea olimpica romaneasca a dus numele tarii peste hotare, intotdeauna cu mandrie. Sportul a fost si ramane un mesager important al tarii.

Cei 100 de ani de istorie olimpica romaneasca ascund povesti stiute si nestiute, insa povesti ce merita sa fie cunoscute.

Fiecare filiala din tara a avut cate un reprezentant la acest eveniment. Timp de patru zile au avut loc discutii despre evenimentele care au loc in tara pe tema olimpismului membrii AOR (n.r. Academia Olimpica Romana) venind cu sugestii pentru promovarea olimpismului.

La eveniment au fost prezenti profesori universitari, directori de filiale AOR, iar invitatul special a fost Doina Mot, maestra a sportului la volei care a activat atat ca jucatoare in echipa nationala de volei, cat si ca antrenoare a echipei divzionare A Universitatea Timisoara. Ca jucatoare a echipei nationale de volei a paricipat la competitii de prestigiu, obtinand locul I la Festivalul Tineretului si Studentilor in 1963, locul III la Campionatul European din 1963, locul IV la Jocurile Olimpice din 1964, respectiv locurile II si III la Universiadele din 1965 si 1957. Aceasta a impartasit tuturor experienta sa de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964, primind din partea conducerii AOR o placheta drept premiu si multumire pentru ceea ce a facut pentru sportul si implicit voleiul romanesc.

Braila a fost reprezentata la acest eveniment de jurnalista Ana-Maria Niculescu (redactor sportiv Infobraila), responsabil al Comisiei de Cercetare si Documentare a AOR Braila, filiala care a fost premiata pentru intreaga activitate din anul 2013 si pentru promovarea olimpismului.

Academia Olimpica Romana – filiala Braila s-a constituit in 2008 si o institutie care functioneaza la nivel national, pe linga Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si care urmareste ca prin diverse programe sa promoveze spiritul olimpic, valorile olimpismului si sportul in general. Ca si activitati, AOR Braila este partener la Revista Sportul Brailean, Crosul Olimpic, Clubul Omenilor de Sport, Ziua Campionilor si altele.  

Comentarii

comentariu

About the Author

-