Published On: lun, Aug 11th, 2014

Braila a urcat de 5 ori pe podium la CN Kaiac-canoe. Florentina Ion: Plang dupa o medalie. Daca aveam bani de cantonament era aur

Share This
Tags

kaiac-canoe122 de sportivi de la sectia de Kaiac-canoe a Clubului Sportiv Municipal au reprezentat Braila la Campionatul National de juniori si seniori care au avut loc la Bascov, Pitesti.

Fara un buget care sa le permita sa faca un cantonament, inainte de a incepe competitiile, 5 sportivi, antrenati de Florentina Ion au urcat pe podium la aceste campionate.

In cadrul Campionatului National de viteza, juniori I, II si III, sportivii braileni au castigat doua medalii de aur, doua de argint si una de bronz cu toate ca a avut sansa sa castige mult mai multe medalii, insa lipsa unui cantonament, inainte de competitie s-a simtit.

Medaliile de aur au fost castigate in probele de canoe 1 baieti, juniori II, 1000 m de catre Stoian Gheorghe, care este de asemenea component al lotului national de Juniori I, iar cea de-a doua medalie de aur a fost castigata la Kaiac 4. In proba de Kaiac 4, juniori III, 2000 m brailenii Victor Vasii, Manuel Stamu, Dumitrescu Stefan si Mihai Ghionea au urcat pe prima treapta a podiumui, castigand medalia de aur.

​Sportivii braileni au urcat pe a doua treapta a podiumului in probele de canoe 4, Juniori II, 1000 metri si Kaiac 4 baieti, juniori III, 2000 m.

Cel mai mare regret al antrenoarei Florentina Ion este medalia de argint castigata in proba de canoe 4, juniroi II, 1000 de metri, care trebuia sa fie aur. "Daca aveam cantonament inainte de competitie, era sigur aur. Plang dupa aceasta medalie. Copiii au tras cat au putut si au muncit mult pentru medaliile astea. S-a simtit insa ca nu am avut cantonament atat in proba asta cat si in altele unde am iesit pe locul IV si unde puteam sa luam cel putin bronz", a declarat pentru Infobraila, Florentina Ion.

In proba de canoe 4, juniori II, 1000 metri sportivii braileni, Stoian Gheorghe, Parvu Mihai, Ivanov Mihai si Botoroga Alexandru au obtinut argintul.

Tot argint au obtinut si brailenii Ene Cristian, Voicila Dragos, Ciprian Sarbu si Robert Calaver la kaiac 4 baieti, juniori III, 2000m.

Bronzul a fost obtinut la canoe 2, juniori III, 2000m echipa care a fost alcatuita din sportivii braileni, Viliman Gheorghe si Alexandru Bernacic.

Sectia de kaiac-canoe beneficiaza in acest an de un buget de doar 32 000 mii de lei. Cu toate ca nu au avut bani pentru a face un cantonament, sportivii braileni au urcat totusi pe podium si au devenit campioni nationali.

kaiac-canoe3

Tinerii sportivi de la aceasta sectie au foarte putine competitii la care participa insa nu au bani ca sa se prezinte la toate, ba chiar in acest an nu au avut buget nici macar pentru un cantonament.

"Am plecat la Ploiesti cu trei copii, alti 12 vin cu masina de la club iar inca 4 vin cu trenul. Nu avem bani sa mergem cu totii. Am venit cu masina personala si am putut sa iau cu mine cativa copii. Norocul nostru ca am putut sa prindem cele trei competitii pentru ca bugetul nu ne mai ajunge sa participam si la Cupa Romaniei", a declarat antrenoarea de la Canoe, Florentina Ion.

Astazi, tot la Bascov, sportivii braileni participa la Campionatul National de selectie pentru juniori I si II. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-