Published On: vin, Aug 8th, 2014

Avocatul lui Stancu pentru Infobraila: Stancu nu a declarat nimic pentru ca era obosit. Era si tarziu

Share This
Tags

Ion PopaIon Popa, avocatul lui Gheorghe Bunea Stancu, a declarat pentru Infobraila, in timp ce astepta ca clientul sau sa fie adus la Tribunalul Galati, ca seful CJ Braila nu a facut nicio declaratie in fata procurorilor DNA, motivand ca era obosit.

"Asteptam. Poate fi orice solutie, chiar si eliberarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu. Stancu nu a facut nicio declaratie la DNA Galati, era foarte obosit si era o ora tarzie. A semnat doar actele obligatorii, atat", ne-a precizat Ion Popa, decanul Baroului Galati.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, urmeaza sa fie adus in cursul zilei de vineri la Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. De asemenea, si vicele CJ, Florin Mija, dar si Nicolae Moisiu, seful Biroului Achizitii publice din cadrul CJ, vor fi adusi la Tribunal cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

Vineri dimineata, in jurul orei 02.30, procurorii galateni au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele sefului CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. De asemenea, similar, au fost retinuti 24 de ore si Florin Mija si Nicolae Moisiu.

Stancu este acuzat de ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA SI CONFLICT DE INTERESE, iar Florin Mija si Nicolae Moisiu de ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA.

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada 2009–2010, inculpatii Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila (ordonator principal de credite), Mija Florin si Moisiu Nicolae si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de Consiliul Judetean Braila. 

Acuzatiile in acest dosar sunt legate de faptul ca presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, ar fi acordat contracte pentru diferite lucrari de reabilitare a unor spatii medicale, in conditii preferentiale, unor firme in care este asociat sau pe care le controleaza, prin apropiati de-ai sai. Mija a fost ridicat de procurorii DNA dat fiind ca a fost membru in comisiile de licitatii care au desemnat drept castigatoare firmele amintite.

Comentarii

comentariu

About the Author