Published On: vin, Aug 29th, 2014

12 primari fata-n fata cu migratia: Daca-mi asfalteaza-n sat, fac orice mutare!

Share This
Tags

Ordonanta de Urgenta care permite migratia politica a alesilor locali pentru 45 de zile, fara ca acestia sa isi piarda mandatul, a fost adoptata, joi, de Guvern. Ordonanta va intra in vigoare la 1 septembrie, odata cu depunerea la Parlament, iar alesii locali vor putea sa-si aleaga partidul pana la jumatatea lunii octombrie, cu doua saptamani inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.

Daca pentru unii primari din judetul Braila, legalizarea migratiei politice este "mana cereasca", putand astfel sa devina membri ai partidului pe care oricum il sprijineau neoficial, pentru altii, OUG nu reprezinta decat "o pacaleala" a guvernantilor, in plasa careia vor cadea unii alesi locali.

PDL

Primarul comunei Bordei Verde, Vasile Georgel: "Nu plec din PDL. Dar na, fiecare face ce il duce capul. Nu au motive sa-mi plece consilierii pentru ca sa va spun ceva: legea asta nu se aplica la Bordei Verde. Sincer, de promisiuni e satula toata lumea. Poate o fac (n.r. se inscriu in alt partid) astia mai tineri, ca cei mai vechi stiu cu ce se mananca."

costica marchidanuPrimarul comunei Ciocile, Marchidanu Costica (foto): "Doamne, am ajuns sa ne mutam de colo colo. Sincer, nu mi se pare omenesc sa fug de colo colo, dar majoritatea fug dupa ciolan. Nu ma pronunt inca, sincer nu as dori sa migrez, dar nu m-am hotarat 100%. Sa vad si eu cum sta treaba, ce face unu, ce face altu."

Primarul comunei Galbenu, Ganea Nicolae: "E bine cu legea asta ca ne pune pe picior de egalitate cu parlamentarii. Ei de ce sa poata sa se mute de colo colo si sa ramana cu functia? Plec la PSD si o fac pentru binele comunei. M-am hotarat. E bine in comuna Galbenu de cand am zis doar cu vorba ca sunt cu ei, de data asta ma inscriu. E dreptul meu, daca asa spune legea. O sa am majoritate, nu-mi fac griji. Consilierii locali ma vor urma, asa e normal. Totdeauna vagoanele urmeaza locomotiva, mai ales acum."

Primarul comunei Jirlau, Tutulan Rica: "Nu stiu, nu m-am hotarat ce sa fac, mai am timp. Vedem mai incolo ce o fi, cum o fi. S-au vandut ieftini tare de tot aia la Arge, pe un Dustar. Sa ma vand pe doi bani? Vrei sa vin la tine in partid, pune-mi canalizare in comuna, ca te costa 3 milioane de euro, si vin fara probleme."

PNL

gicu davidescuPrimarul comunei Ciresu, Popa Radu: "Sunt din 90' in PNL, dar am timp sa mai ma gandesc. Am sa analizez solutia cea mai buna pentru locuitorii comunei. Pana acum n-am fost multumiti de ajutorul primit, nu am fost bine nici cand PNL a fost la guvernare. Ce sa va zic? Am proiecte depuse, nu am primit nimic. Stiti, la noi la tara nu prea conteaza partidul. Nu tradez daca as pleca, nu as fi tradator. Cine pleaca nu e tradator! Daca mie mi-ar zice ca asfalteaza si baga apa in comuna, va spun sincer ca as face orice mutare pentru binele comunitatii. Prin asta voi ramane in amintirea satenilor, raman in amintire prin ceea ce fac."

Primarul comunei Tichilesti, Gicu Davidescu (foto): "Nu plec, raman la PNL. Daca ne dadea voie sa fim independenti, era altceva. Era bine sa fim independenti. Dar asa, la alt partid, nu. Daca am pornit de la PNL, mai ramane unul in sediu, eu raman al doilea. Pot sa-mi faca si aeroport in comuna ca nu plec de la PNL." 

Primarul comunei Mircea Voda, Alexandru Mosescu: "Nu plec, raman la PNL. Poate pe unii ii avantajeaza, pe unii nu. La tara, lucrurile sunt altfel, nu conteaza partidul, mai mult omul. Mie nu-mi place sa ma mut de colo colo, nu e frumos."

PC

Primarul orasului Faurei, Voinea Ionel (PC): "Daca plec undeva cu legea asta? Da domnule, plec la Murighiol, stau 3 zile. Haideti, ca am si ras. Nu plec, dar sunt de acord cu legea asta, desi a fost data pentru cei neseriosi. Acum se aleg apele, macar aflam si noi cu cine discutam. Ca unii sunt la PDL, dar trag cu PMP sau PSD. Sau cine mai stie cum. Ai tras acolo si acum centrezi dincolo, macar dupa asta intelegem si noi ceva."

UNPR

ilie eftemePrimarul comunei Silistea, Ilie Efteme (foto): "Nu plec la alt partid. Noi trebuie sa facem administratie, nu politica. Politica o facem la vot, in rest trebuie sa urmam doar interesul cetatenilor. Eu pot sa negociez cu cine vreti dumneavoastra, dar pe proiecte pentru comuna, nu pentru mine. Nu negociez sa ma mut eu nu stiu unde, ar fi chiar josnic sa fac asta. Am fost in PDL, vicepresedinte ales, in momente grele, insa nu am mai inghiti mizeriile si am plecat. Alegerea a fost buna. Cetatenii voteaza omul, nu partidul. Daca esti un bun gospodar, esti apreciat. Dar stiti cum e cu legea asta? Acum, in 45 de zile, se vor vedea caracterele. In 2016, cetateanul va spune cine e primar, nu partidul."

Primarul comunei Chiscani, Craciun Ionel: "Nu ma intereseaza. De ce sa plec de la asa partid? Care pleaca, sa fie sanatos. Eu sunt statornic, am si eu o varsta. Dupa 3 mandate. Lasa-o dracu cu ordonantele de urgenta ca asta e curvaraseala pe fata."

PSD

George Fanel Chirita netPrimarul orasului Ianca, Fanel George Chirita (foto): "Daca n-am plecat din 1999, nu o sa plec. Eu cred ca e buna legea asta, ca eram tare incurcati. La Braila, am avut doua mari aliante USL si AVB (n.r. Alinata pentru Viitorul Brailei: PDL-UNPR-PNTCD), dupa ce s-au desfiintat, nu mai stim ce si cum. Unii consilieri sunt ba acolo, ba dincolo. E un vid al legii. Si ajungem prin tribunale. Fiecare sa aleaga unde vrea. O sa primim pe cine vrea sa vina, insa nu asa usor. Facem o sedinta si primi doar oamenii valorosi, care nu-s de valoare sa ramana acolo unde sunt."

Primarul comunei Movila Miresii, Panturu Dumitru: "Nu plec nicaieri. Daca e pentru binele comunitatii e altceva, dar nu plec. Daca as fi facut asta, as fi facut-o dupa o adunare publica. As fi facut-o pentru interesul comunitatii. Eu semnez ca trec la tine, dar trage apa in comuna, trage gaze. O sa vina acum de la PDL, PNL la PSD, insa trebuie sa-si faca stagiu astia care vin. Nu ca au fost la PDL si acum sunt la PSD si ei sunt cine sunt. Sa nu emita pretenii de prima data! Nu primesc consilieri de la alte partide, ca am destui. Intai sa muneasca, sa aduca oameni in partid si apoi discutam, nu asa pe vorbe."

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author