Published On: mie, Iul 16th, 2014

Vizitiu a pagubit IJP Braila cu peste 1 miliard de lei, dar prietenii politici il apara de ancheta

Curtea de Conturi a Romaniei l-a prins pe Vizitiu aruncand cu banii IJP ca manelistii in lautari * O decizie de imputatie in valoare de peste 1 miliard de lei vechi a sosit deja pe numele sefului IJP Braila * Capii Politiei stiu despre prostiile lui Vizitiu, dar continua sa-l acopere * Seful IJP a fost vazut la sprituri in compania unor politicieni locali *

raport_cc_2012_vizitiuCurtea de Conturi a Romaniei a publicat un raport din care reiese ca actualul comandant al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila este un prost manager! Potrivit raportului, la IJP Braila nu au fost efectuate, la termenele prevazute, reevaluarea activelor fixe de natura constructiilor si terenurilor. Dar pe Vizitiu nu l-a durut la basca doar de terenurile si cladirile Politiei, cat si de banii institutiei pe care o conduce, ma rog, cand nu e prin cluburi si pleaca matol cu masina acasa. Potrivit aceluiasi raport al Curtii de Conturi a Romaniei, IPJ-ul lui Vizitiu este la loc de frunte si la capitolul “plati nelegale” in suma de 374 mii de lei. Potrivit sursei citate, platile nelegale se refera la “cheltuieli de executare silita si plata in avans fata de termenele si procentele stipulate de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii, pentru sentinte judecatoresti referitoare la drepturi salariale, devenite executorii in data de 21.12.2011”.

Joaca cu bani publici

Dupa ce s-a jucat cu banii publici dupa cum l-a taiat capul, Vizitiu este acum bun de plata. Surse informate sustin ca pe numele acestuia a sosit deja o decizie de imputatie in valoare de peste un miliard de lei vechi, dar ca, asa cum era legal si moral, el nu face inca subiectul unei anchete.

Incercarile noastre de a obtine un raspuns oficial direct de la Biroul de Presa al IPJ Braila nu au fost fructuoase, seful biroului solicitandu-ne o cerere scrisa, ba chiar indrumandu-ne catre IGPR sau MAI. Cum raspunsul solicitat intarzie sa apara, jurnalistii de la Infobraila au pornit o investigatie proprie, pe care o vom reda mai jos.

La IPJ Braila au fost inregistrate un numar de 11 sentinte definitive ale instantelor de judecata, prin care institutia era obligata la plata unor sume de bani reprezentand drepturi salariale. Potrivit legii, plata acestor bani trebuia sa se realizeze in transe pe durata a 5 ani, dar acest lucru nu s-a intamplat in ograda lui Vizitiu, care, intr-un dispret evident al legii (manifestat si cu cateva luni in urma cand, dupa ce a baut, a urcat la volan si a gonit catre casa) a dispus plata integral. Nu stim daca prostia sau vreun interes sa-l fi determinat pe Vizitiu Mircea sa faca acest lucru si, daca el va fi protejat politic in continuare, nu vom afla motivele pentru care acesta a prejudiciat institutia pe care o conduce. Nu intelegem de ce  institutiile implicate in acest caz se multumesc doar sa-i impute banii si nu ne explica de ce nu declanseaza o cercetare administrativa pentru stabilirea persoanelor vinovate, in conditiile in care neefectuarea unei anchete poate crea un precedent cu efecte imprevizibile.

Faptul ca Vizitiu Mircea nu este cercetat este cel putin dubios, in conditiile in care este evident ca se face vinovat si de incalcarea art. 12, aln 1, lit b) din Ordinul MAI nr. 400/2004 in care sanctioneaza “neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefi ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege”.

Cine il apara pe Vizitiu Mircea?

Ca bea, se urca la volan si goneste prin oras s-a dovedit! Ca este un prost manager este evident, atat timp cat i se imputa in miliarde de lei deciziile! Este Vizitiu aparat politic, asa cum sustin surse neoficiale? Da! Cum altfel puteti explica amorteala care i-a cuprins pe sefii MAI si ai Politiei? Este posibil sa aiba legatura cu partenerii politici cu care sta Vizitiu la sprituri?

Comentarii

comentariu

About the Author