Published On: Soare, Iul 20th, 2014

Vineri la Braila – Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale

Share This
Tags

BURSA GENERALA A LOCURILOR DE MUNCATinerii supusi riscului marginalizarii sociale pot participa, vineri, la bursa locurilor de munca organizata la Braila, informeaza Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

A.J.O.F.M. Braila va organiza, vineri, 25 iulie 2014, orele 9.00, actiunea ”Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale”, la sediul agentiei din B-dul Dorobantilor, nr. 603-605. AJOFM Braila roaga angajatorii sa fie partenerii activi in demersul de a oferi o sansa tinerilor supusi riscului marginalizarii sociale, in vederea integrarii pe piata muncii.

Angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala si care beneficiaza de acompaniament social personalizat in baza unui contract de solidaritate, denumiti angajatori de insertie, beneficiaza lunar, la cerere, conform prevederilor legale, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de doua ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Conform prevederilor Legii nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, tanar cu risc de marginalizare sociala este persoana – somer cu varsta cuprinsa intre 16-26 de ani, care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii: se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem; are dizabilitati; nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea; are copii in intretinere; a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; este victima a traficului de persoane.

Angajatorii care doresc sa participe la bursa, vor transmite, in scris, la sediul A.J.O.F.M. Braila, tel./fax 0239/611519, 0239/611386 sau e-mail ajofm@br.anofm.ro, oferta de locuri de munca vacante, completand formularul “Situatia locurilor de munca vacante”, pana cel tarziu in data de 22.07.2014.

Informatii suplimentare privind organizarea acestei actiuni se pot obtine de la A.J.O.F.M. Braila cu sediul in municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, tel./fax 0239/611519, 0239/611386.

Comentarii

comentariu

About the Author

-