Published On: lun, Iul 28th, 2014

VIDEO: Tudor Furdui Iancu, marele castigator al Festivalului International “Cantecul de Dragoste de-a lungul Dunarii”

Share This
Tags

tudor Furdui Iancu In weekend, pe faleza Dunarii din Braila a avut loc festivalul International "Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii", care a ajuns la ce-a de-a VIII-a editie. Din cei 9 premianti, 7 au fost romani, doar doua premii ducandu-se in afara tarii, si anume locul 2 care a fost castigat de un participant din Serbia si premiul de Popularitate care s-a dus in Ucraina.

In acest an, marele premiu a fost castigat de fiu lui Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu.

Acesta este absolvent al liceului de muzica si arte plastice din Alba Iulia a urmat cursurile Universitatii de vest din Timisoara, facultatea de Stiinte Economice. A debutat in 1996 la TVR in cadrul emisiunii Tezaur Folcloric si acesta a fost primul festival la care a participat, incurajat fiind de tatal sau, Nicolae Furdui Iancu.

Marele premiu a fost in valoare de 5000 de euro, locul 2 fiind premiat cu 3000 de euro iar locul 3 cu 1500 de euro. De asemenea s-au acordat si 3 mentiuni a cate 500 de euro

"A fost o editie reusita. Anul acesta au castigat romanii. A castigat baiatul lui Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, o voce de altfel deosebita. Acesta a luat 5 de 10, un 9,50 si un 9,75, deci note foarte mari, iar pe locul 2 a iesit Serbia. Au fost doua premii, cel de popularitate l-au luat cei din Ucraina si Serbia a luat locul 2. Restul, din 9 premii, 7 au fost luate de romani. Anul acesta am premiat si cel mai frumos costum popular, a fost din Botosani iar in strainatate au luat Bulgarii", a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

tudor furdui iancu festival BrailaLa randul sau, Tudor Furdui Iancu a tinut sa multumeasca tuturor pentru sprijin, in special tatalui sau pe care il considera cel mai aspru critic.

"Nu ma asteptam sa castig. Vreau sa multumesc parintilor mei care mi-ai dat multe sfaturi bune, mai ales tatalui meu care este cel mai aspru critic pe care l-am avut. Vreau sa ma multumesc si dvs, publicului din Braila. Am primit inca un premiu, pereche de cizme de la cineva din public, caruia doresc sa ii multumesc", a declarat marele castigator.

Festivalul-concurs "Cantecul de Dragoste de-a lungul Dunarii" urmareste revitalizarea repertoriilor autentice de cantec vocal avand ca tema unica dragostea. Au participat solisti vocali de muzica populara cu varsta minima de 18 ani, in costumul specific zonei si un repertoriu din zona pe care o reprezinta. Concursul s-a desfasoarat live, acompaniamentul orchestral fiind asigurat de orchestra Lautarii din Republica Moldova, dirijata de maiestrul Nicolae Botgros.

La editia din acest an au fost selectati un numar de 36 de concurenti din Romania, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Cehia,  Croatia, Slovacia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-