Published On: mie, Iul 2nd, 2014

VIDEO Cum i-au scapat oamenii legii pe cei 3 evadati de la Tichilesti

Share This
Tags

Evadati cautareCei trei detinuti, in varsta de 17 ani, care au evadat, marti, in jurul orei 11.00, de la punct de lucru situat in imediata apropiere a Penitenciarului Tichilesti, le-au scapat printre degete jandarmilor si politistilor, dupa ce un tanar din satul Albina a sunat la numarul unic de urgenta 112 si a anuntat ca i-a vazut pe evadati, la marginea localitatii.

In timp ce oamenii legii organizau filtre la intrarea in municipiu dinspre comuna Tichilesti, unde se afla penitenciarul, iar echipaje formate din jandarmi si lucratori ai Penitenciarului Braila ii cautatu pe infractorii dati in urmarire nationala in zonele de la marginea Brailei, evadatii s-ar fi ascuns intr-o vie din satul Albina, situat la aproximativ 10 km de oras. Evadatii ar fi fugit pe camp, din spatele Penitenciarului Tichilesti, mergand drept inainte, iar apoi s-au adapostit intr-o zona parasita din satul Albina, unde nimeni nu i-a cautat.

DetinutiCum s-a intunecat, detinutii au iesit din ascunzatoare si au traversat DE 584, mergand linistiti pe una dintre ulitele satului, cu intentia de a ajunge pe un camp. Planul le-a fost dat peste cap de un grup de tineri din localitate care i-a recunoscut din fotografiile aparute in mass-media si au sunat la 112. 

"Erau cei trei. Unul era descult, avea papucii in mana. Vorbeau in soapta si se vedea ca se ascund, se uitau mereu in spate. Cand au trecut pe langa noi, pe ultia, i-am recunoscut. Am sunat la 112, nu puteam sa sarim noi pe ei ca nu stiam daca au cutite sau altceva asupra lor. I-am recunoscut si dupa pozele aratate de jandarmi, erau ei", a declarat pentru Infobraila, tanarul care a anuntat Politia.

In doar cateva minute, un echipaj al Jandarmeriei a ajuns la fata locului, insa detinutii au luat-o la goana spre campul de la marginea satului, facandu-se nevazuti intr-un lan de porumb. Sacapandu-le ca prin urechile acului, oamenii legii s-au organizat in patrule si au inconjurat lanul de porumb, incercand sa dea de urma celor trei fugari. 

HartaJandarmii au folosit si un aparat de termoviziune, imprumutat de la Politia de Frontiera, insa nici urma de detinuti. Cei trei minori stau si in acest moment, din spusele oamenilor legii, ascunsi in zona. Toata noaptea, jandarmii si lucratorii din Penitenciarul Braila nu au scapat din ochi zona unde se ascund fugarii, asteptand ca acestia sa iasa din lanul de porumb.

"Poate li se face foame, trebuie sa iasa. Acum stau pitit pe burta, din acest motiv nu i-am identificat cu termofiziunea. Dar na, trebuie sa manance, sa isi faca nevoiele, trebuie sa iasa. Nu au cum sa scape", ne-a precizat unul dintre lucratorii din cadrul Penitenciarului Braila, prezent la cautarile de marti noaptea.

Trei detinuti de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, care ispaseau pedepse de pana in 3 ani de inchisoare pentru talharie si privare de libertate, au evadat, marti, in jurul orei 11.00, de la un punct de lucru situat in imediata apropiere a inchisorii. Minorii care se aflau intr-o gospodarie zootehnica au profitat de un moment de neatentie al paznicilor si s-au facut nevazuti. Minorii desfasurau, alaturi de alti detinuti, activitati de gradinarit in cadrul unui program educativ al Penitenciarului Tichilesti.

Vom reveni cu amanunte!

*Ziarul Infobraila este detinatorul recordului absolut de vizitatori unici in presa online din judetul Braila (24 iunie 2014-13.885 vizitatori unici)*Infobraila este cel mai citit ziar brailean la evenimentele importante si cel mai citat ziar brailean in presa centrala*

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author