Published On: lun, Iul 21st, 2014

Un mare actor si regizor brailean isi serbeaza astazi ziua. “Nu pot sa uit mirosul salcamilor de pe Bulevard, Dunarea sau faleza din Braila”

Share This
Tags

Poza Inteviu Dan Chisu netDan Chisu s-a nascut la Braila pe 21 iulie 1955. Tatal sau a fost comandantul penitenciarului din localitatea dunareana. Are un frate, Lucian, care este critic literar si a lucrat la revista "Literatorul". Dan Chisu a facut scoala generala la Braila, iar liceul, "Nicolae Balcescu" tot in aceeasi localitate. La liceu a urmat profilul uman.

A jucat fotbal in cadrul scolii generale nr.7 iar, la liceu, a fost in echipa de handbal care a reprezentat scoala in diferite competitii. I-a placut din tinerete sa mestereasca astfel ca se pricepea sa foloseasca masina de cusut confectionandu-si singur pantaloni sau modificandu-si camasile.

In anii de dupa liceu el s-a imprietenit cu membrii formatiei Pheonix pe care i-a ajutat la confectionat decoruri la spectacolele date la sala de pe strada Eminescu din Bucuresti. In perioada anilor '80 a ales sa plece din tara reintorcandu-se dupa 1989. S-a stabilit in Bucuresti unde a infiintat o firma de publicitate "Dakino Advertising", unde le-a avut ca angajate pe Mihaela Radulescu si Manuela Harabor.

A infiintat Festivalul DAKINO destinat filmelor de scurtmetraj. In prezent are un restaurant si s-a dedicat gastronomiei la un post de televiziune fiind realizatorul emisiunii "Mananc deci exist".

Dan Chisu a jucat in filme ca Senatorul Melcilor (1995), Asfalt Tango (1996), Faimosul paparazzo (1999), scurtmetrajul Datorie (2006), serialul Tv La urgenta.

In anul 2010 a debutat ca regizor, scenarist si producator cu filmul de lungmetraj WebSiteStory, in 2011 a lansat a 2-a productie regizata de el, Ursul. Al treilea film se numeste Si caii sunt verzi pe pereti, la care a realizat regia si pe care l-a produs impreuna cu Oreste Teodorescu.

"Am amintiri extraordinare din Braila. Am facut ultimile clase de generala, liceul si am plecat imediat dupa liceu. Am locuit in zona liceului Balcescu, nu pot sa uit mirosul salcamilor de pe Bulevard, Dunarea, faleza. Aici m-am indragostit pentru prima data, aici am suferit pentru prima data. M-a marcat orasul Braila, aici l-am cunoscut pe regizorul Tocilescu cand a venit in ’72, aici am decis sa fac meseria de regizor", declara pentru Infobraila, Dan Chisu.

La multi ani, Dan Chisu!

Comentarii

comentariu

About the Author

-