Published On: mar, Iul 1st, 2014

Un brailean a descoperit trei proiectile explozive in timp ce se afla la scaldat

PROIECTIV EXPLOZIVLuni dimineata, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentreu Situatii de Urgenta Braila a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata in satul Cotu Lung, comuna Silistea. Braileanul Lucian M. a descoperit trei proiectile explozive calibrul 76 mm., in stare avansata de oxidare, in timp ce se afla la scalda. Acesta a anuntat dispeceratul inspectoratului prin numarul de urgenta 112. Proiectilele au fost ridicate, transportate si depozitate in siguranta.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice atingerea munitiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamânt sau la suprafata; introducerea munitiilor in foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor; taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente;folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie.

*Ziarul Infobraila este detinatorul recordului absolut de vizitatori unici in presa online din judetul Braila (24 iunie 2014-13.885 vizitatori unici)*Infobraila este cel mai citit ziar brailean la evenimentele importante si cel mai citat ziar brailean in presa centrala*

Comentarii

comentariu

About the Author

-