Published On: mar, Iul 15th, 2014

Trafic de influenta in IPJ Braila. Inspectorul de politie, Eftinica Stelian, trimis in judecata de DNA

politie-siglaTrafic de influenta in Inspectoratul de Politie al Judetului Braila. Procurorii DNA Galati au dispus, pe 5 iunie, inceperea urmaririi penale fata de Eftinca Stelian Iulian, inspector de politie, acuzat ca a pretins de la o persoana suma de 1.000 de euro pentru solutionarea favorabila a unui dosar penal. De asemenea, procurorii au luat masura controlului judiciar fata de politist, existand "suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunea de trafic de influenta".

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus astazi, 15 iulie, trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului EFTINICA STANICA IULIAN, inspector in cadrul Politiei municipiului Braila – Biroul de Investigatii Criminale, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

"In ziua de 26.02.2014 inculpatul Eftinca Stanica – Iulian, a pretins de la un martor denuntator suma de 1.000 euro, iar in ziua de 28.02.2014 a primit de la acesta suma de 500 lei, pentru a-si trafica influenta pe care o are pe langa un coleg de birou.

Prin aceasta interventie, inculpatul a urmarit ca colegul sau de birou sa solutioneze favorabil un dosar penal, care-l privea pe martorul denuntator, privind furtul unui autovehicul.

Actiunile inculpatului Eftinca Stanica – Iulian au vizat doar oferirea de date si informatii din dosarul in care martorul denuntator avea calitatea de persoana vatamata, in indicarea unor eventuali pasi de urmat in faza urmaririi penale, etc.

Aceste lucruri insa, nu au avut efectul asteptat de martorul denuntator – acela de solutionare a cauzei in favoarea lui", se arata in comunicatul emis de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braila, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-