Published On: lun, Iul 28th, 2014

Teodorescu catre Stancu: Mi-ati prelungit viata cu 7 ani. Sa traiti cu 15 ani mai mult ca mine

Share This
Tags

Nicu Teodorescu

In ultimii 7 ani, Nicu Teodorescu a condus Institutia Publica de Spectacole Orchestra Simfonica "Lyra", ocupand pana astazi functia de manager. Nicu Teodorescu, medic, muzicolog si dirijor, a contribuit decisiv, in anul 1974, la reinfiintarea Societatii Filarmonice "Lyra", a orchestrei si corului de opera. Sub bagheta sa au cantat, la Braila, maestrii Ion Voicu, Stefan Ruha, Daniel Podlovski, Dan Grigore, Marta Kessler sau Cleopatra Melidoneanu.

Luni, in cadrul sedintei Consiliului Judetean, consilierii au hotarat incetarea contractului de manager al lui Nicu Todorescu. In semn de apreciere pentru ceea ce au facut consilierii pentru el in ultimii ani, Teodorescu a tinut sa le multumeasca acestora.

"Nu stiu foarte multi din consilieri ca domnul Nicu Teodorescu si-a strabatut anii vietii practicand doua profesii atat medicina terminand facultatea de 6 ani cat si conservatorul cu 5 ani, cursuri la zi. Dupa ce m-am pensionat mi-am dedicat intreaga viata muzicii, pasiunea mea de la varsta de 5 ani. In  momentul in care ati infiintat Institutia publica de spectacole Lyra si m-ati numit managerul ei ati facut un gest extraordinar. Stiind ca pasiunea vietii mele este muzica mi-ati incredintat aceasta functie. Asa cum am si scris in actul de demisie, v-am multumit acolo pentru ca timp de 7 ani mi-ati prelungit viata dandu-mi posibilitatea sa fac muzica inca 7 ani. Va mai multumesc inca odata si acum in fata consilierilor. Va doresc si dumneavoastra sa ma intreceti ca varsta cu 15 ani", a declarat fostul manager al Societatii Filarmonice Lyra, Nicu Teodorescu.

Presedintrele CJ, Gheorghe Bunea Stancu a precizat faptul ca in doua saptamani va avea o discutie cu baiatul lui Nicu Teodorescu cel care a preluat tot ce reprezinta Fundatia Lyra iar ca pe viitor va indrepta lucrurile catre copiii braileni care sunt doritori de muzica culta.

"Au fost niste ani, cu bune, cu rele cum sunt toti. Am inteles de la baiatul dumneavoastra ca el a preluat in principiu destinele Fundatiei Lyra. O sa avem o discutie, probabil si in plenul Consiliului Judetean, peste doua saptamani cand vine din vacanta si vom vedea care va fi viitorul acestei institutii publice Lyra. Vom hotara impreuna cu consilierii si atunci vom vedea ce trebuie facut de aici incolo, dar lucrurile trebuiesc orientate inspre copiii Brailei, asa cum am discutat si cu dumneavoastra de atatea ori. Stiu ca e greu dar trebuie sa incepem de undeva, pentru ca daca incepeam acum 7 ani poate ca acum aveam un octet asa cum ii spuneti dumneavoastra. Eu va multumesc in numele consilierilor pentru faptul ca ati facut treaba si ati organizat cateva spectacole si sa va dorim sa ajungeti spectatori peste 10 ani, la copiii de la Liceul de Arta, la alti braileni care sunt doritori de muzica culta", a declarat presedintele CJ.

Presedintele CJ a precizat intr-o sedinta anterioara ca Nicu Teodorescu, presedintele Societatii Filarmonice "Lyra", va ramane presedinte de onoare al Societatii, care va fi coordonata de un dirijor brailean din Iasi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-