Published On: lun, Iul 21st, 2014

Sute de kilograme de peste, confiscate in Braila. Amenzii de peste 10.000 de lei pentru agentii economici si de peste 33.000 de lei pentru soferii braileni

Share This
Tags

amenzi1In perioada 18-20 iulie politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

Politistii rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, de a combate actele de cersetorie si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

Echipele de ordine au efectuat controale la 28 de societati comerciale cu profil discoteca si cafe-bar, au legitimat 195 de persoane, 29 fiind controlate corporal sumar si 13 conduse la sediul politiei, pentru verificari suplimentare, si au verificat in trafic 108 autovehicule.

Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost efectuate 35 de testari cu aparatul etilotest si constatate 86 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 33.770 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si O.U.G. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

In zilele de vineri si sambata, efective de politisti de investigare a fraudelor, de ordine publica si politisti rutieri, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, sprijiniti de specialisti din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului, Directia Sanitar- Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul Teritorial de Munca Braila, au actionat la punctele de lucru care apartin societatilor comerciale care transporta si comercializeaza produse si subproduse din peste rezultate in urma activitatile ilegale de pescuit.

Actiunea a urmarit prevenirea si combaterea braconajului piscicol, precum  si modul in care sunt respectate conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentara.

Astfel, au fost efectuate controale la un numar de 34 de agenti economici, verificate 28 de mijloace auto si au fost aplicate, in total, 7 sanctiuni contraventionale, in valoare de 10.300 de lei, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata).

De asemenea, au fost confiscate produse in valoare de 10.799 de lei.

In urma verificarilor efectuate la un depozit de peste apartinand unei societati din municipiul Braila au fost gasite cantitatile de 500 kg de crap si 243 kg de novac, pentru care administratorul unitatii nu a putut prezenta documente de provenienta.

Prin urmare, impotriva acestuia a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 2.000 de lei, iar cantitatea totala de 743 de peste a fost ridicata in vederea confiscarii, fiind lasata in custodia societatii in cauza, pana la finalizarea cercetarilor.

In urma actiunilor desfasurate in perioada 2-20 iulie a.c., pe drumurile publice din judetul Braila, pe linia depistarii persoanelor care conduc utilaje agricole neinmatriculate, fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule sau cu permis necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care fac parte vehiculele respective, politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier, Politiilor orasenesti Ianca, Insuratei si Faurei, si sectiilor de politie rurala au constatat un numar de 62 de infractiuni si au intocmit 31 de dosare penale, conform Codului penal.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-