Published On: lun, Iul 21st, 2014

Sute de braileni nu mai primesc salariile. Marex intra in FALIMENT

marexSocietatea Marex, detinuta de milionarul brailean Marin Moraru, a intrat in mai 2014, in insolventa, la propria cerere. Administratorul judiciar al Marex este un consortiu format din Prime Insolv Practice SPRL si Sierra Quadrant Filiala Braila.

Imperiul Marex Braila, face primul pas spre faliment dupa ce administratorii judiciari au propus aceasta masura pe fondul lipsei de lichiditati, transparenta si ca urmare a gradului mare de indatorare, scrie ziarul Financiar.

„De la declararea insolventei, in contul unic de de insolventa nu au intrat suficiente lichiditati nici macar pentru a plati hrana animalelor sau pentru a asigura plata utilitatilor. Situatia de acum poate fi explicata prin investitiile facute inainte de criza care nu s-au bazat pe principii obiective“, a declarat avocatul Tatiana Manolache, administratorul judiciar al firmei Marex Braila, pentru sursa citata.

Administratorii judiciari, Prime Insolv Practice in consortiu cu Sierra Quadrant pentru Marex si Sierra Quadrant pentru Vegetal Trading, au propus intrarea in faliment, insa miscarea este doar un prim pas in cadrul unei proceduri ce poate fi oprita de catre creditori, dar poate fi si contestata de catre actionarii celor doua companii. Dosarul va ajunge in fata judecatorilor in luna septembrie, atunci când ar urma sa fie o luata o prima decizie pe aceasta tema.

Marin Moraru MarexSC Marex SA, infiintata in 1994 si avand ca obiect de activitate "prelucrarea si conservarea carnii", a inregistrat, in septembrie 2013, 8 incidente la plata cu cecuri si 40 de incidente cu bilete la ordin. Pana la data de 6 ianuarie 2014, numarul incidentelor de plata a ajuns la 750, iar ca urmare, firma are interdictie bancara de a emite cecuri pana la data de 18 decembrie 2014.

Administratorul judiciar al Marex, Prime Insolv Practice SPRL, a fost numit, la inceputul acestui an, de catre Tribunalul Bucuresti administrator judiciar al firmei Fattoria Terrantica, specializata tot in prelucrarea carnii si detinuta de Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.

Afaceristul Marin Moraru este singurul brailean din TOP 300, realizat de Revista Capital in anul 2013, cu o avere estimata la 140-145 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-