Published On: joi, Iul 17th, 2014

Simionescu despre Braicar: Daca dam toti banii pe salarii atunci nu va fi dezvoltare!

Share This
Tags

simionescuPrimarul Aurel Simionescu a comentat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, situatia de la Braicar, unde angajatii ameninta cu greva generala in cazul in care nu li se maresc salariile si nu este schimbata organigrama societatii.

Simionescu a spus ca a avut discutii atat cu sindicalistii cat si cu conducerea societatii, afirmand ca salariatii trebuie sa inteleaga ca Braicar este o societate comerciala care trebuie sa aiba profit, iar din profit trebuiesc facute si investitii pentru a exista dezvoltare. De asemenea, edilul a subliniat ca daca "toti banii" se dau pe salarii, atunci nu se mai poate vorbi despre dezvoltare.

"Am vazut si azi (n.r. joi) o stire ca Braicarul achizitioneaza autobuze. Ei bine nu, Braicar a primit niste bani de la Primaria Municipiului, de la Consiliul Local Municipal, si cumpara. Nu din profitul ei cumpara, ci din bani pe care noi i-am dat, ca si data trecuta cand au cumparat autobuzele. Trebuie sa ne gandim la locurile de munca, trebuie sa ne gandim la beneficiile pe care trebuie sa le aducem prin serviciul public respectiv. Asta le-am cerut pe subiectul economic", a declarat edilul.

Exceptand subiectul salariilor, primarul a mai mentionat ca exista si nemultumiri de ordin personal, intre conducerea Sindicatului Transloc si conducerea Braicar, acestea fiind sursa schimbarilor din organigrama, cerute de sindicalisti.

Luni, 14 iulie, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele, cei doi vicepresedinti si secretarul sindicatului au anuntat ca in cel putin doua saptamani se va declansa greva generala, in cazul in care conducerea societatii nu accepta cerintele angajatilor.

Sindicatul Liber Transloc, prin vocea vicepresedintelui Ionel Badachi, cere ca salariile angajatilor sa fie marite si organigrama societatii sa fie schimbata, acuzandu-l pe directorul "Braicar", Cornel Sandulescu", ca a marit salariile celor din conducerea societatii, desi veniturile soferilor, vatmanilor sau controlorilor nu au mai suferit modificari de 3 ani de zile.

"Am avut joi, 10 iulie, ultima intalnire cu conducerea Braicar. Astazi (n.r. luni) trebuie sa primim raspuns. Daca solicitarile noastre nu sunt acceptate, declansam conflictul de interese, cerem conciliere la ITM, urmam toti pasii si apoi intram in greva generala. Noi nu ne dorim acest lucru, insa daca nu ne sunt acceptate solicitarile nu avem de ales", a declarat Badachi.

De cealalta parte, directorul "Braicar", Cornel Sandulescu, ne-a marturist ca a existat o perioada de negocieri cu sindicalistii, insa a fost discutat "doar ce era prevazut in contractul colectiv de munca". Sandulescu a declarat pentru Infobraila ca pana la declansarea grevei generale "mai sunt de parcurs niste pasi", iar "o greva spontana este ilegala".

 

Comentarii

comentariu

About the Author