Published On: joi, Iul 17th, 2014

Simionescu, atac la primarul Galatiului: Suntem in stare sa punem bariere intre Braila si Galati

simionescu

De-a lungul timpului, autoritatile locale brailene au acuzat lipsa de seriozitate a autoritatilor galatene, care spun ca sunt gata sa colaboreze cu brailenii, insa nu o fac niciodata. Brailenii sunt exasperati de insistenta cu care Primaria Galati propune solutia unei subtraversari a Dunarii catre Tulcea, in locul podului, pentru care exista deja un studiu de fezabilitate facut de profesionisti.

In ceea ce priveste o eventuala colaborare cu Galatiul, primarul Municipiului Braila, Aurel Simionescu nu mai vede posibil acest lucru, avand in vedere ca la mijloc ar fi orgolii.

"Noi avem zona Braila – Galati cu oportunitatile pe care aceasta le poate deschide. Faptul ca cineva de la Galati vrea sau nu vrea sa se intample niste lucruri este alta discutie. Cum vrem noi pod iar discutia asta este de peste 40 de ani si imediat vrea cineva tunel, altul cu alta varianta. Atunci cand am discutat si i-am spus si domnului primar de la Galati <<de ce vreti voi sa treceti pe sub Siret sa aveti pompe si toate minunile pentru partea de canalizare a cartierului Cantemir cand puteti sa veniti la statia de epurare de la Braila, trebuie si aici o pompa dar nu la nivelul care este la traversarea Siretului>>. Noi gasim cate o oportunitate, din partea cealalata se gaseste alta, in sensul de contradictie. In zona asta, care este in judetul Braila, cand apare o oportunitate, perceptia este ca va castiga Braila, si de ce sa castige Braila!?", a declarat primarul Simionescu.

Edilul a mai precizat faptul ca terenul dintre Braila si Galati il va oferi pentru valorificare iar acolo unde proiectele vor fi comune cu Galatiul vor colabora iar unde nu, vor continua pe cont propriu.

"Noi va trebui sa mergem cu oferirea acestui spatiu si atunci cand avem o astfel de posibilitate sa ne ducem sa o valorificam, terenul asta liber il putem oferi pentru parc industrial, pentru investitie, pentru aeroport. Nu putem sa ramanem si sa asteptam sa ne rugam de unii si de altii. Eu am mai spus un lucru, traim intr-o lume care se globalizeaza din ce in ce mai mult. Noi vrem in spatiu Schengen, dar suntem in stare sa punem bariere intre Braila si Galati, ceea ce este absurd. Daca intre Braila si Galati se creaza o zona de infrastructura si se creaza o zona de servicii, de utilitati, de investitii si aici se vor crea 5000 de locuri de munca, acestia vor fi oameni din Braila si din Galati, care castiga niste bani pe care apoi in cheltuie in orasele respective.

Daca putem sa mergem impreuna mergem impreuna daca nu asta nu inseamna ca ne-am pus mainile pe piept si gata. Am fost foarte optimist, pentru ca am venit impreuna, am discutat am fost la primul ministru, am avut o forma de inceput de colaborare dupa care din varii motive rezultatul este acesta. Orgoliile sunt primul lucru, ca nu a fost cineva prins in structura respectiva, chipurile nu a fost consultat. Orgoliile unei singure persoane, care se multiplica dupa aia. Rezultatul, in actuala formula, nu il vad dus mai departe", a incheiat primarul.

In ceea ce priveste podul peste Dunare, prim-ministrul Victor Ponta a declarat in urma cu doua luni ca acest proiect este cuprins pe termenul 2014-2020, pe facilitatea "Conectarea Europei" si ca va cuprinde autostrada Buzau-Braila-Galati, pod si apoi mai departe cu autostrada spre Tulcea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-