Published On: mie, Iul 2nd, 2014

Ropote de aplauze pentru brailenii prezenti la Festivalul “Eminesciana” din Republica Moldova

Festival Moldova (1)O delegatie culturata a Casei de Cultura a Municipiului Braila s-a deplasat, la finele saptamanii trecute, in Republica Moldova, pentru a participa la cea de a XXVIII-a editie a Festivalului International de Muzica si Poezie Eminesciana, care s-a desfasurat in data de 29 iunie la Straseni, Republica Moldova.

Festivalul organizat anual de catre Consiliul Raional Staseni, a reunit numeroase ansambluri artistice din toate localitatile raionului, tineri interpreti de muzica usoara si populara, scriitori si mesteri populari.

Manifestsrea a debutat cu depuneri de flori la statuile lui Mihai Eminescu si Gricore Vieru, apoi a continuat in codrii Straseniului. Pe scena au urcat si au smuls ropote de aplauze, brailenii Florin Chirpac, managerul Teatrului de Copii Carabus, care a recitat din creatia eminesciana poezia "La steaua", Grupul Folk "Generatii" alcatuit din Ioana Taranu, Raluca Bianca Craiteanu, Melisa Ozcan si Crina Pasculescu, acompaniate la chitara de profesorul Dumitru Popescu, cu piesele "Ridica-te Stefane" si "Trasura" scrise de poetul Adrian Paunescu. De asemenea pe scena au mai urcat si solistele de muzica populara Marta Oprea si Maria Ciocan, acompaniate de organistul Gabriel Manolache.

Festivalul "Eminesciana" a intrat deja in traditia Raionului Straseni, fiind un adevarat simbol cultural si cea mai reprezentativa manifestare dedicata opereti si vietii marelui poet.

*Ziarul Infobraila este detinatorul recordului absolut de vizitatori unici in presa online din judetulBraila (24 iunie 2014-13.885 vizitatori unici)*Infobraila este cel mai citit ziar brailean la evenimentele importante si cel mai citat ziar brailean in presa centrala*

Comentarii

comentariu

About the Author

-