Published On: vin, Iul 18th, 2014

Pricopie, la Braila: Modificarile aduse Legii Educatiei nu permit ca cei fara Bac sa intre la facultate

Share This
Tags

Remus-Pricopie

Guvernul Ponta a adoptat in sedinta din 26 iunie o Ordonanta de Urgenta care aduce mai multe modificari Legii Educatiei Nationale. Pe 30 iunie, "Ordonanta de urgenta nr. 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative" a fost publicata in Monitorul Oficial.

Astfel, conform Ordonantei 49 se poate organiza o a treia sesiune de BAC, elevii fara Bacalaureat se pot pregati la facultate, terenurile cluburilor elevilor pot trece in domeniul autoritatilor locale, se pot organiza doctorate si la formele de invatamant cu frecventa redusa.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care a fost prezent vineri la Braila pentru a participa la festivitatea de premiere a elevilor care au obtinut nota 10 la Bacalaureat si Evaluarea Nationala a precizat faptul ca ordonanta 49 nu permite ca cei care nu au luat Bacalaureatul sa intre la Universitate.

"Ordonanta nu permite acest lucru. Ordonanta 49 spune ca nu avem invatamant postliceal dezvoltat in Romania, daca vrei sa faci un maistru pentru utilaj tehnologic petrolier, nu ai unde sa il faci. Unde faci o scoala postliceala pe un utilaj tehnologic petrolier? La liceu? Numai daca este un liceu foarte bun, foarte dotat, foarte performant, atunci dai voie prin Ordonanta 49, ca o scoala postliceala, nu de nivel universitar, sa se infiinteze la nivelul unei institutii de invatamant superioare. Sunt lucruri de nuanta. Daca vrem sa discreditam, sigur o putem face foarte usor. Daca vrem sa dam o solutie care sa reziste pe termen mediu si lung atunci trebuie analiza, aplecare si seriozitate. Inspectoratele vor incepe sa analizeze in ce masura exista tineri interesati sa participe la aceste meditatii. A treia sesiune de Bacalaureat nu a spus nimeni ca o fac. Am spus ca daca va fi cazul o vom face. In metodologia din august, pe care o vom aproba nu va scrie nimic despre Bacalaureatul special. Este normal ca Ministerul si Guvernul sa aiba si instrumente pentru situatii speciale".

Comentarii

comentariu

About the Author

-