Published On: joi, Iul 10th, 2014

PREMIERA Un festival de la Braila se va desfasura sub Inaltul Patronaj UNESCO!

NicolescuSoprana Mariana Nicolesco a participat zilele trecute la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizatiei Ntţiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura. Nicolesco este Laureata a Medaliei UNESCO pentru Merite Artistice si a titlului de Artist UNESCO pentru Pace.

La Reuniunea de la Paris, considerand valoarea demersului si a realizarilor Marianei Nicolesco in raport cu idealurile legate de patrimoniul mondial al culturii, noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a anuntat public acordarea Inaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului InternaTional de Canto "Hariclea Darclee" si Cursurilor de Maiestrie Artistica Master Class, initiate de aceasta si care se desfasoara la Braila.

In 2015 se vor implini 20 de ani de la crearea acestor importante manifestari, la care au participat pana acum peste 2200 de tineri artisti din 47 de tari si din 5 continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO.

In pregatirea editiei jubiliare din anul viitor, intre 28 iulie si 3 august 2014 au loc la Braila Cursurile de Maiestrie Artistica Master Class oferite de Mariana Nicolesco, la care si-au anuntat participarea peste 70 de talente din Romania, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franta, Slovenia, Statele Unite si China.

Comentarii

comentariu

About the Author

-