Published On: mar, Iul 15th, 2014

Patronul Red Velvet, acuzat de trafic de minori si spalare de bani – contracte cu Ziarul Obiectiv

Salon red velvetIn urma cu aproximativ trei saptamani, procurorii DIICOT Galati, impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, au destructurat un grup infractional organizat specializat in traficul de persoane, traficul de minori si spalare de bani.

Grupul, coordonat de un anume Dobrev Iura, "patrona", inca din 2011, un salon de masaj erotic, chiar in centrul Brailei, care masca in fapt un adevarat bordel, unde zeci de tinere, printre care si minore, erau exploatate sexual.

Asa-zisul salon, numit "Red Velvet", functiona sub cupola mai multor societati comerciale cu raspundere limitata, avand ca obiect de activitate declarat "activitati de intretinere corporala", detinute atat scriptic cat si faptic de Dobrev Iura si Dobrila Mihaiela, conform unui comunicat DIICOT Galati. Cei doi, alaturi de alti trei complici, se afla si in acest moment in spatele gratiilor, in arest preventiv.

Patronul bordelului unde erau exploatate sexual minore si Ziarul Obiectiv

SuperstarDobrev Iura si Dobrila Mihaiela sunt si proprietarii Centrului de infrumusetare "SuperStar" din Braila, situat pe Calea Calarasilor nr. 53, salon care a fost inchis imediat (!!!) dupa ce procurorii galateni au descins la bordelul 'Red Velvet".

"SuperStar", detinut de doua persoane acuzate de trafic de minori si spalare de bani, este unul dintre clientii importanti de publicitate ai Ziarului Obiectiv, mult timp salonul facandu-si reclama atat in editia print cat si in cea online a "Obiectiv Vocea Brailei".

Mai mult decat atat, salonul lui Dobrev este si client al serviciilor de publicitate stradala a SC "Double P Media" SRL, editorul Ziarului Obiectiv, care detine 9 panouri luminoase amplasate pe raza municipiului Braila.Superstar2

Intr-un articol intitulat "Cum se face o afacere legala de publicitate stradala", publicat in Ziarul Obiectiv, in data de 18 aprilie 2014, se mentioneaza ca "editorul cotidianului "Obiectiv – Vocea Brailei" detine contracte cu toti clientii de publicitate care au apelat la aceste servicii de publicitate stradala". 

Articol ObiectivPe panourile luminoase detinute de Ziarul Obiectiv apare, si acum, reclama la Centrul de infrumusetare "SuperStar", in partea imediat superioara a logo-ului ziarului, dupa cum se poate vedea chiar in fotografia din articolul mentionat mai sus.

Desi pana in urma cu trei saptamani nu se cunostea public activitatea ilegala desfasurata de Dobrev Iura sub masca unui salon de masaj erotic, barbatul a fost implicat, la sfarsitul anului 2011, intr-un conflict cu fiul unui cunoscut personaj interlop brailean, acesta din urma lovindu-l pe Dobrev. Scandalul a avut loc chiar in cladirea unde isi avea "sediul" bordelul "Red Velvet".

panou obiectivTotodata, pe forumurile dedicate saloanelor de masaj erotic din zona Galati-Braila, au aparut, inca din 2011, informatii cu privire la activitatile ilegale care se desfasurau la "Red Velvet", respectiv prostitutie.

Faptul ca unul dintre clientii de publicitate importanti ai Ziarului Obiectiv, respectiv salonul "SuperStar", inchis la doar cateva zile dupa ce procurorii au destructurat grupul infractional patronat de Dobrev, este detinut de doua persoane acuzate de trafic de persoane, trafic de minori si spalare de bani, ridica serioase si justificate semne de intrebare cu privire la originea sumelor de bani achitate, in urma unor contracte, pentru publicitatea in paginile Ziarului Obiectiv, dar si pe panourile luminoase ale editorului ziarului.

De asemenea, Ziarul Infobraila face un apel colegial la "Obiectiv Vocea Brailei" sa precizeze in mod public care este relatia comerciala dintre societatile detinute de Dobrev Iura si Dobrila Mihaiela si editorul ziarului, SC "Double P Media" SRL.

Tinand cont de faptul ca atat Dobrev Iura, cat si Dobrila Mihaiela, sunt acuzati ca "au stapanit" un grup infractional organizat care obtinea foloase materiale in urma practicarii prostitutiei de catre zeci de fete, printre care si minore, care aveau clienti detinatori de functii publice sau oameni de afaceri, si cunoscand politica editoriala a "Obiectiv Vocea Brailei" de descurajare a activitatilor ilegale, sugeram editorului ziarului, respectiv "SC "Double P Media" SRL", sa doneze toti banii obtinuti in urma contractelor de publicitate cu firmele patronate de Dobrev si Dobrila unor organizatii non-guvernamentale care militeaza pentru eradicarea traficului de persoane si exploatarii sexuale a minorilor.

Comentarii

comentariu

About the Author