Published On: joi, Iul 24th, 2014

Parcul Monument are o noua infatisare. Iti place? Spune-ti parerea!

Share This
Tags

parc monumentParcul Monument din municipiu a fost supus unor ample lucrari de reabilitare, realizate cu fonduri europene. Astfel, autoritatile sustin ca parcul, unul dintre cele mai mari din Romania prin suprafata de 90 de hectare, si-a recuperat pe deplin frumusetea si functionalitatea.

Obiectivele proiectului de reabilitare a parcului Monument a cuprins reabilitarea sistemului de irigatii, modernizarea retelei de apa existente si reabilitarea celor doua cismele din parc, modernizarea retelei de canalizare existente, reabilitarea fantanei arteziene, reabilitarea gardului din beton armat existent si executarea unei portiuni noi similare pe aleea ce leaga Sala polivalenta de Stadionul Municipal, refacerea aleilor carosabile si pietonale, amenajarea peisagera cu plantare de arbori, arbusti s.a., amenajarea a doua spatii de joaca pentru copii si de asemenea instalarea a 80 de banci,  63 de cosuri de gunoi si a 6 toalete ecologice.

parc"Din discutiile pe care le avem cu oamenii rezulta ca am facut o treaba buna. Este un parc care arata a parc nu a padure. Sunt o serie intreaga de lucrari care au fost prinse in proiect iar pe langa acestea noi am mai facut si alte actiuni. Dupa cum ati vazut exista si o pista de biciclete/role. Am facut locuri si pentru pensionari unde acestia pot sa joace table si sah. De asemenea s-au facut si doua locuri de joaca pentru copii. Am renovat si fantana iar acum parcul are o alta fata", a declarat primarul Aurel Simionescu.

Denumirea Parcului Monument provine de la monumentul realizat de arhitectul francez Villaye, in anul 1833, care reprezenta pe un soclu o spada cu doua taisuri, flancata de doi lei. Vechiul monument a fost distrus de catre armatele turcesti in timpul Primului Razboi Mondial, insa brailenii continua sa foloseasca aceasta denumire. De asemenea, Parcul Monument a mai purtat in trecut si denumirea de Parcul Kiseleff pentru a-l onora pe guvernatorul rus Pavel Kiseleff.

Valoarea totala a proiectului a fost de 9.353.533,60 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-