Published On: lun, Iul 7th, 2014

Internationalul brailean, Valentin Poparlan, i-a vizitat pe tinerii rugbysti. Doi braileni in atentia selectionerilor de la juniori

rugbyMarti, 1 iulie, tinerii rugbysti braileni au avut parte de o surpriza placuta. La antrenamentul de marti a fost prezent si internationalul Valentin Poparlan, jucatorul descoperit si format la Braila de antrenorul Eugen Iftime.

Componentul lotului national de seniori, Poparlan a stat de vorba cu tinerii braileni, iubitori ai sportului cu mingea ovala. Acesta a vorbit cu sportivii de frumusetea jocului de rugby, de rolul acestui sport in formarea si dezvoltarea personalitati oricarui tanar dar si de faptul ca la baza reusitelor lui a stat foarte multa munca. Brailenul a oferiti tinerilor rugbysti echipamente sportive, tricouri, sorturi, jambiere sau mingi.

Doua competitii pentru tinerii rugbysti

Pe 5 iulie, la Galati, a avut loc cea de-a XVII-a editie a competitie Cupa Dunarii de jos. destinata juniorilor U 16 (n 1999-2000) si U 17 ( n 1998) la care au participat si tinerii sportivi de la Rugby Club Braila.

La categoria U16 au participat sase echipe impartite in doua grupe. Braila a fost reprezentata la aceasta categorie de sportivi debutanti, multi dintre ei fiind pentru prima oara la startul unei competitii oficiale. Echipa formata din debutantii braileni s-a clasat doar pe locul 5 insa a prins destul curaj si au reusit sa castige in fata celor de la Buzau, 12-5 dupa ce pierduse cu Barlat, 0-46 si cu Galati 5-27.

Clasamentul final la aceasta categorie a fost:

1.Birlad

2.Suceava

3.Tecuci

4.Galati

5.Braila

6.Buzau

rugby braila

 

La categoria U17(n.1998) au participat trei echipe rezultatele fiind:

Galati-Braila 21-0

Braila-Barlad  0-21

Galati-Barlad  33-5

Clasament final:

1.Galati

2.Braila

3.Barlad

Pentru Braila au evoluat: Boitasi Marian, Craciun Florian, Bacanu Gabriel, Lazar Dragos, Ionescu George, Buricea Razvan, Mustata Robert, Nedelcu Cosmin.

Doi braileni in atentia selectionerilor de la juniori

In perioada 30 iunie -2 iulie, la Barlad a avut loc actiunea de selectie in vederea alcatuirii loturilor Selectionatei regionale la categoria juniorilor nascuti in 1998 si 1997. Rugby Club Braila a trimis la aceasta actiune organizata de Federatia Romana de Rugby un numar de patru jucatori, doi dintre ei reusind sa demonstreze o buna pregatire. Astfel, Alexandru Ichim (n 1997), elev la Colegiul Sanitar si Marian Boitasi (n 1998) elev la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" raman in atentia selectionerillor si au sanse mari sa ajunga in lotul de juniori.

*Ziarul Infobraila este detinatorul recordului absolut de vizitatori unici in presa online din judetul Braila (24 iunie 2014-13.885 vizitatori unici)*Infobraila este cel mai citit ziar brailean la evenimentele importante si cel mai citat ziar brailean in presa centrala*

Comentarii

comentariu

About the Author

-