Published On: vin, Iul 18th, 2014

In sfarsit Politehnica, o sa aiba filiala la Braila. Andronescu: “Braila merita o universitate de stat”

Share This
Tags

imag-ecaterina-andronescuPrezenta astazi la festivitatea de premiere a elevilor care au obtinut nota 10 la examenul de Evaluare Nationala si Bacalaureat, Ecaterina Andronescu, presedintele comisiei de Invatamant din Senat si presedintele Senatului Universitatii Politehnica Bucuresti a declarat faptul ca de anul urmator Braila va avea universitate de stat.

"Braila merita o universitate de stat si va asigur ca anul universitar urmato. Braila va avea o Politehnica mai noua si mai mica, pentru ca orasul Braila merita, prin personalitatile pe care le-a dat in toate domeniile. Practic in muzica, in sport, in toate domeniile – nu mai vorbesc de dimensiunea scriitorilor pe care Braila i-a dat. Pentru ce au facut ei pentru Romania cred ca merita ca si noi, astazi, sa ne straduim ca Braila sa aiba ceea ce merita: o universitate – cu prisosinta, dar sigur Braila merita mai mult”, a precizat Andronescu

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Ghoerghe Bunea Stancu a discutat la nivel national, de mai multe ori, despre infiintarea la Braila a unei filiale a Politehnicii.

Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti. Braila va beneficia de pe urmele unei sectii locale a acestei universitati, oferind tinerilor posibilitatea de a realiza studiile superioare chiar in orasul lor natal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-