Published On: lun, Iul 14th, 2014

In doua saptamani, greva generala la Braicar

Share This
Tags

Poza Braicar e sinonim cu spaga netPosibila greva generala de la "Braicar", anuntata de Ziarul Infobraila inca de vineri, 11 iulie, a fost confirmata de conducerea Sindicatului Liber "Transloc" Braicar.

Luni, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele, cei doi vicepresedinti si secretarul sindicatului au anuntat ca in cel putin doua saptamani se va declansa greva generala, in cazul in care conducerea societatii nu accepta cerintele angajatilor.

Sindicatul Liber Transloc, prin vocea vicepresedintelui Ionel Badachi, cere ca salariile angajatilor sa fie marite si organigrama societatii sa fie schimbata, acuzandu-l pe directorul "Braicar", Cornel Sandulescu", ca a marit salariile celor din conducerea societatii, desi veniturile soferilor, vatmanilor sau controlorilor nu au mai suferit modificari de 3 ani de zile.

"Am avut joi, 10 iulie, ultima intalnire cu conducerea Braicar. Astazi (n.r. luni) trebuie sa primim raspuns. Daca solicitarile noastre nu sunt acceptate, declansam conflictul de interese, cerem conciliere la ITM, urmam toti pasii si apoi intram in greva generala. Noi nu ne dorim acest lucru, insa daca nu ne sunt acceptate solicitarile nu avem de ales", a declarat Badachi.

De cealalta parte, directorul "Braicar", Cornel Sandulescu, ne-a marturist ca a existat o perioada de negocieri cu sindicalistii, insa a fost discutat "doar ce era prevazut in contractul colectiv de munca". Sandulescu a declarat pentru Infobraila ca pana la declansarea grevei generale "mai sunt de parcurs niste pasi", iar "o greva spontana este ilegala".

Comentarii

comentariu

About the Author