Published On: joi, Iul 31st, 2014

In 2013 a luat medalia de aur! Sa ii uram succes braileanului Denis Turcu si in 2014, la Olimpiada Internationala de Astronomie (1-11 august)

Share This
Tags

Denis TUrcuBraileanul Denis Turcu, care a primit o bursa de studii la Universitatea Harvard, va participa, in perioada 1-11 august, la Suceava, la a-VIII-a Editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica.

Fost elev al Colegiului "Nicolae Balcescu", in ciclul gimnazial, Denis a obtinut anul trecut, medalia de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, care a avut loc la Volos, Grecia.

"Sper ca va fi cea mai importanta olimpiada la care am participat vreodata", a spus olimpicul, cu doar cateva zile inainte de a pleca la Suceava.

Denis Turcu a reusit sa faca istorie, alaturi de colegii sai, reprezentand Romania la cea de a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, in perioada 27 iulie- 5 august 2013. Atunci, echipa tarii noastre a obtinut cel mai bun rezultat din istoria participarii la aceasta competitie, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz. O medalie de aur a fost cucerita de brailean, care a concurat cu peste 100 de concurenti din 20 de tari.

Din toamna, braileanul va studia la Universitatea Harvard din SUA si isi doreste sa fie profesor la una dintre universitatile cele mai prestigioase din lume.

La Harvard, costurile se ridica undeva la 70.000 de dolari pe an, dar Denis a primit o bursa de studii, facultatea platind inclusiv biletele de avion pana acasa.

Denis Turcu a avut de ales intre doua dintre cele mai bune Universitati din lume si anume Stanford si Harvard.

Comentarii

comentariu

About the Author

-