Published On: mar, Iul 29th, 2014

Imnul national, omagiat la Braila, in fata Palatului Administrativ

Share This
Tags

ziua imnuluiZiua Imnului national – “Desteapta-te, romane!”, este sarbatorita anual, incepand din 1998, ca urmare a unei hotarari a Senatului Romaniei, din 18 mai 1998

La Braila, marti, 29 iulie, in Piata Independentei, incepand cu orele 11.00 au avut loc mai multe manifestari dedicate sarbatoririi zilei Imnului National al Romaniei.

La manifestari au participat oficialitatile civile si militare din judet. Sarbatoarea a inceput cu un ceremonial militar, urmat de un spectacol sustinut de fanfara militara si un cor vocal.

ziua imnului 2Prefectul Vasilica Vilcu a rostit o alocutiune cu aceasta ocazie, in care a evocat importanta si semnificatia imnului pentru poporul roman.

Evenimentul s-a incheiat cu intonarea imnului national al Romaniei de catre fanfara militara si corul vocal dar si de intreaga asistenta.

Ziua Imnului national este sarbatorita la 29 iulie, anual, potrivit unei legi din mai 1998. Prin Legea 99 din 26 mai 1998 pentru proclamarea Zilei Imnului National al Romaniei, “se proclama ziua de 29 iulie Ziua imnului national al Romaniei – Desteapta-te, romane, simbol al unitatii Revolutiei Romane din anul 1848″.           

Comentarii

comentariu

About the Author

-