Published On: joi, Iul 3rd, 2014

Halep a ratat calificarea in finala dar a scris istorie fiind prima romanca din semifinale de la Wimbledon

Simona_HalepSimona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat calificarea in finala turneului de la Wimbledon, dupa ce a fost invinsa, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiana Eugenie Bouchard, locul 13 WTA si cap de serie numarul 13, in penultimul act al competiţiei.

Halep, a devenit, miercuri, prima jucatoare din Romania care se califica in semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germana Sabine Lisicki, locul 19 WTA si cap de serie numarul 19, finalista ediţie din 2013.

Halep a depasit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificata in sferturile de finala, in 1978 si 1981.

Daca reusea calificarea in finala, Halep urca pe pozitia adoua mondiala, dupa americanca Serena Wiliams.

Halep paraseste Wimbledonul cu capul sus, pentru ca o semifinala la cel mai prestigios turneu de tenis inseamna enorm, mai ales ca Halep a avut nevoie de interventia medicilor, duap ce a acuzat dureri mari la glezna. Trei performante la Grand Slam-urile din 2014 prin care Simona a cucerit lumea tenisului: sfert de finala la Australian Open, finala la Roland Garros si semifinala la Wimbledon.

*Ziarul Infobraila este detinatorul recordului absolut de vizitatori unici in presa online din judetul Braila (24 iunie 2014-13.885 vizitatori unici)*Infobraila este cel mai citit ziar brailean la evenimentele importante si cel mai citat ziar brailean in presa centrala*

Comentarii

comentariu

About the Author

-