Published On: joi, Iul 3rd, 2014

FOTO S-a finalizat proiectul de reabilitare a Casei “P.S.Goanga”. Braila are un nou obiectiv cultural-artistic

Petre Stefanescu GoangaMunicipiului Braila a implementat proiectul ,,Reabilitare Casa Petre Stefanescu Goanga”, in anul 2011, proiect cu finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene avand ca scop reintregirea patrimoniului cultural – istoric si valorificarii turistice a patrimoniului brailean.

Pe 6 iulie 2013 a avut loc deschiderea oficiala oficiala a Casei “Petre Stefanescu Goanga.

Obiectivul general al proiectului ,,Reabilitare Casa Petre Stefanescu Goanga” a constat in valorificarea eficienta a patrimoniului cultural al Municipiului Braila in vederea dezvoltarii durabile a turismului.

goanga 1

Lucrarile care au avut loc la Casa “Goanga” au intarzit, in urma sapaturilor, arheologii descoperind lucruri interesante si vechi de sute de ani. Pe langa mormintele descoperite, se pare ca acestia s-au pronuntat asupra faptului ca, fundatia acestei cladiri dateaza din secolul XVI-XVII.

"Utilitatea proiectului e faptul ca am pornit de la o cladire aflata in ruina iar astazi este cladirea reabilitata in totalitate. Dorinta noastra este sa extindem zona aceasta, in Piata Poligon, in sensul de a merge mai departe, si in zona gradinitei, parta de biblioteca, astfel intreaga zona sa constituie o zona culturala importanta pentru oras si pentru cei care ne viziteaza si care ajung in centrul istoric. In acest context a fost si viziunea pentru reabilitarea casei, marcand in acelasi moment si memoria unei personalitati importante" a declarat primarul Aurel Simionescu.

goanga 2

Lucrarile de reabilitare a obiectivului de investitie Casa “Petre Stefanescu Goanga” s-au desfasurat in perioada 21.11.2011- 30.05.2013 si au constat in lucrari pentru consolidarea  fundatiilor, lucrari pentru consolidarea peretilor portanti si neportanti, refacerea planseelor, inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, lucrari de arhitectura, lucrari de reabilitare a instalatiilor electrice si sanitare, lucrari de sistematizare pe verticala, dotarea cu mobilier specific a imobilului.

goangaDin iulie 2013 pana in iulie 2014 a urmat cea de a doua parte a proiectului in care au avut loc mai multe evenimente culturate-artistice. In perioada iulie 2013- iulie 2014 s-au desfasurat mai multe activitati de promovare, ca Prietenii cartii si muzeului, Braila de ieri si de azi, Turneul International Feminin de Sah – Memorial Maria Albulet – ed.VI, Serata muzicala dedicata lui Petre Stefanescu Goanga, Expozitii de tablouri si documente, Semne de Primavara, Targul de paste al micilor mesteri populari, Targul micilor mesteri populari si multe altele.

*Ziarul Infobraila este detinatorul recordului absolut de vizitatori unici in presa online din judetulBraila (24 iunie 2014-13.885 vizitatori unici)*Infobraila este cel mai citit ziar brailean la evenimentele importante si cel mai citat ziar brailean in presa centrala*

Comentarii

comentariu

About the Author

-