Published On: vin, Iul 11th, 2014

EXCLUSIV Angajatii Braicar vor sa intre in GREVA GENERALA

Share This
Tags

braicar inghesuiala"Daca nu se maresc salariile si nu se schimba organigrama, intram in greva generala, pe termen nelimitat. Nu negociem conditiile", a declarat pentru Infobraila, Nicusor Ionascu, liderul Sindicatului Liber Transloc din cadrul Braicar.

Ionascu, reprezentantul a peste 250 dintre cei 300 de salariati ai "Braicar", ne-a precizat ca, in cazul in care conducerea societatii de transport public in comun nu le accepta cerintele, se va declansa greva generala, respectandu-se legislatia. Peste 150 de angajati au semnat deja pentru declansarea conflictului colectiv de munca.

Sindicatul Liber Transloc cere ca salariile angajatilor sa fie marite si organigrama societatii sa fie schimbata, acuzandu-l pe directorul "Braicar", Cornel Sandulescu", ca a marit salariile celor din conducerea societatii, desi veniturile soferilor, vatmanilor sau controlorilor nu au mai suferit modificari de 3 ani de zile.

"Mai avem cativa pasi si apoi intram in greva. Vrem sa anuntam populatia Brailei despre ce se intampla la "Braicar". Managementul este defectuos, acum un an aveam datorii de 140 de miliarde. Vrem marirea salariilor si schimbarea organigramei facuta pe spranceana, cu 4 oameni si un sef. S-a ajuns la un mare grad de nemultumire.Parcurgem toti pasii legali si daca nu vor sa ne dea ceea ce cerem, intram in greva generala, pe termen nelimitat, fara discutii", ne-a precizat liderul sindical.

Ionascu mai sustine faptul ca depoul "Braicar" din cartierul Vidin, dar si cladirea dispeceratului societatii de la intrare in Parcul Monument, sunt puse gaj pentru un imprumut la banca, iar garajul de pe soseaua Rm. Sarat ar fi fost vandut. De asemenea, sindicalistii il mai acuza pe Sandulescu ca "nu scoate masinile pe traseu", brailenii fiind nevoiti sa astepte in statii mai mult decat ar fi necesar.

Sandulescu braicar"Nu sunt masini pe traseu, stau oamenii in statii si astepata mult si bine. Societatea nu da drumul la masini ca se face consum. "Cat ar fi de multe, tot nu le dau drumul, ca se face consum", asa ne-a zis Sandulescu (n.r. directorul "Braicar"). Dansul nu poate sa intre in gaura cu cheltuielile, ca daca sunt multe masini e si mult consum", a mai adaugat seful Sindicatului Liber Transloc.

De cealalta parte, directorul "Braicar", Cornel Sandulescu, ne-a marturist ca a existat o perioada de negocieri cu sindicalistii, insa a fost discutat "doar ce era prevazut in contractul colectiv de munca". Sandulescu a declarat pentru Infobraila ca pana la declansarea grevei generale "mai sunt de parcurs niste pasi", iar "o greva spontana este ilegala".

Comentarii

comentariu

About the Author