Published On: joi, Iul 17th, 2014

Elevii de 10 ai Brailei vor fi premiati vineri, de autoritatile locale. Ministrul Remus Pricopie va fi prezent la eveniment

elevi 2Elevii care au obtinut media zece la examenul de evaluare nationala sau la bacalaureat vor fi premiati de catre autoritatile locale cu cate 3.000 de lei.

A devenit o traditie ca institutiile Consiliuluui Judetean Braila si Primaria Municipiului Braila, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, sa premieze elevii care au promovat examenul de evaluare nationala si Bacalaureat cu media 10, in sesiunea iunie- iulie.

In acest an, din cei 24 elevi care au obtinut media maxima 10, la examenul de Evaluare Nationala, 7 elevi au media generala de admitere la liceu 10.

In ceea ce priveste examenul de bacalaureat național – 2014, Braila s-a clasat  pe primul loc cu un procent de 77,82%, inainte de contestatii, fata de media inregistrata la nivel national de 59,25%. Un numar de 8 absolventi de liceu au obtinut media generala 10.

elevi1Atat absolventii clasei a VIII-a, cat si cei de liceu au fost invitati vineri, 18 iulie 2014, incepand cu ora 10.30, la Sala Mare a Casei Tineretului, impreuna cu parintii si directorii institutiilor de invatamant, pentru a le oferi recunoasterea si aprecierea pe care o merita. 

Cei 15 tineri, alaturi de ceilalti colegi de generatie, au reusit prin rezultatele inregistrate, sa plaseze judetul Braila in topul national la cele doua examene.

In cadrul examenului de Evaluare Nationala, Braila s-a clasat pe primul loc cu un procent de 87,14% fata de media inregistrata la nivel national de 70,80%. Din cei 24 elevi care au obtinut media maxima 10, la acest examen, 7 elevi au media generala de admitere la liceu 10. 

Marti, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean a avut loc o videoconferinta in care ministrul invatamantului Remus Pricopie a felicitat toti elevii care au obtinut nota maxima la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Toti elevii care au obtinut nota maxima la cele doua examene au fost premiati de Guvern. Astfel, la Braila, au fost 24 de elevi care au luat nota 10 la Evaluarea Nationala au primit cate 2000 de lei din partea Guvernului iar cei 8 elevi care au obtinut 10 la Bacalaureat au primit cate 3000 de lei.

"Domnule general, va felicit, o sa am posibilitatea sa o fac si direct, vineri, cand ma voi afla la Braila cu ocazia festivitatii pe care dumneavoastra o organizati la nivelul judetului, pentru premierea celor mai buni absolventi. Aveti 24 de elevi de clasa a 8-a care au finalizat examenul de Evaluare Nationala cu 10", a precizat Pricopie in cadrul videoconferintei.
 

elevi bac 1

Sapte dintre cei 23 de elevi braileni care au obtinut media 10 la Examenul National au incheiat si ciclul gimnazial cu media 10, acestia fiind: Andei Radu elev al Colegiului National "Nicolae Balcescu", Bran Maria-Alexandra eleva la Scoala Gimnaziala "I. Creanga", Grecu Cristian Stelian si Moise Gabriel , elevi la Scoala Gimnaziala "M. Eminescu",Ilie Florentina eleva la Scoala Gimnaziala "Vlaicu Voda", Vlad Miruna Elena eleva a Colegiului National "Nicolae Balcescu"  si Vasile Calin Robert elev la Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu".

Opt elevi braileni au reusit sa obtina media maxima la Bacalaureat.

Bolohov Sabina-Ioana  – profil stiinte ale naturii,Milea Ana-Maria  – profil matematica-informatica,Mustata Alina-Georgiana – profil matematica-informatica, Picus Ionut – profil stiinte ale naturii, elevi ai Colegiul National "Nicolae Balcescu",Chituleasa Lavinia – profil matematica informatica, Damian Ecaterina – profil matematica informatica, Mardale Andrei – profil matematica informatica, elevi ai Colegiului National "Gh.M. Murgoci" Braila si Diaconu Ana – profil muzica eleva a Liceului de Arte "Hariclea Darclee" au obtinut nota 10 la toate cele trei probe ale examenului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-