Published On: vin, Iul 18th, 2014

Elevii de 10 ai Braila, premiati si aplaudati la scena deschisa! Felicitari din partea tuturor brailenilor

Share This
Tags

elevi

Muzica, dans si voie buna la Casa Tineretului, acolo unde vineri, au fost premiati cei mai buni elevi ai Brailei.

A devenit o traditie ca institutiile Consiliului Judetean Braila si Primaria Municipiului Brailaautoritatile locale, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, sa premieze elevii care au promovat examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat cu media 10, in sesiunea iunie- iulie.

In acest an, din cei 24 elevi care au obtinut media maxima 10, la examenul de Evaluare Nationala, 7 elevi au media generala de admitere la liceu 10.

In ceea ce priveste examenul de bacalaureat national – 2014, Braila s-a clasat pe primul loc cu un procent de 77,82%, inainte de contestatii, fata de media inregistrata la nivel national de 59,25%. Un numar de 8 absolventi de liceu au obtinut media generala 10.

Cei 15 tineri, alaturi de ceilalti colegi de generatie, au reusit prin rezultatele inregistrate, sa plaseze judetul Braila in topul national la cele doua examene.

Marti, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean a avut loc o videoconferinta in care ministrul invatamantului Remus Pricopie a felicitat toti elevii care au obtinut nota maxima la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Toti elevii care au obtinut nota maxima la cele doua examene au fost premiati de Guvern. Astfel, la Braila, au fost 24 de elevi care au luat nota 10 la Evaluarea Nationala au primit cate 2000 de lei din partea Guvernului iar cei 8 elevi care au obtinut 10 la Bacalaureat au primit cate 3000 de lei.

Vineri, cei 15 elevi care au obtinut nota generala 10 dupa cele doua examene au fost premiati de autoritatile locale.

premiere eleviPresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu alaturi de Primarul Aurel Simionescu i-a felicitat si premiat pe elevii de 10 a Brailei.

La eveniment a fost prezent si ministrul Remus Pricopie care a tinut si el sa ii felicite pe elevi dar si pe profesori si pe autoritatile locale pentru rezultatele obtinute si pentru organizarea acestei festivitati.

De asemenea la premierea elevilor au luat parte consilierii locali si judeteni care in urma cu doar o saptamana au stabilit ca elevii cu 10 sa primeasca aceste premii din partea autoritatilor locale.

Elevii au fost rasplatiti pentru aceste rezultate cu cate 3000 de lei fiecare.

Sapte dintre cei 23 de elevi braileni care au obtinut media 10 la Examenul National au incheiat si ciclul gimnazial cu media 10, acestia fiind: Andei Radu elev al Colegiului National "Nicolae Balcescu", Bran Maria-Alexandra eleva la Scoala Gimnaziala "I. Creanga", Grecu Cristian Stelian si Moise Gabriel , elevi la Scoala Gimnaziala "M. Eminescu",Ilie Florentina eleva la Scoala Gimnaziala "Vlaicu Voda", Vlad Miruna Elena eleva a Colegiului National "Nicolae Balcescu"  si Vasile Calin Robert elev la Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu".

Opt elevi braileni au reusit sa obtina media maxima la Bacalaureat.

Bolohov Sabina-Ioana  – profil stiinte ale naturii,Milea Ana-Maria  – profil matematica-informatica,Mustata Alina-Georgiana – profil matematica-informatica, Picus Ionut – profil stiinte ale naturii, elevi ai Colegiul National "Nicolae Balcescu",Chituleasa Lavinia – profil matematica informatica, Damian Ecaterina – profil matematica informatica, Mardale Andrei – profil matematica informatica, elevi ai Colegiului National "Gh.M. Murgoci" Braila si Diaconu Ana – profil muzica eleva a Liceului de Arte "Hariclea Darclee" au obtinut nota 10 la toate cele trei probe ale examenului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-