Published On: mie, Iul 9th, 2014

Dorule, nu te-ai tinut de cuvant!

Share This
Tags

dorian-stoianovici-1Doru, iti scrie mujahedinul! Lacrimand, cum tu mi-ai zis sa nu o fac vreodata.

Vestea mortii tale m-a facut bucati. Maestre, caci pentru mine doar un colos puteai fi, mi-am luat din durerea apriga ce mi-a sfredelit sufletul, taria de a-ti scrie. 

Iti era dor de "redactie, scandal, mormaieli, injuraturi, trepidatii, telefoane", iar mie imi era dor de scriitura ta, de causticitatea condeiului tau istet si mucalit. Ai fost usturator, dar ma obisnuisem! Fiecare conversatie cu tine era o iteratie a primei noastre intalniri, cand mi-ai spus, apasat si viguros, ca am "talent, sclipire si sminteala". 

Ieri, Doru, nu erai tu! 

Ai inlocuit determinarea cu ingandurarea, tanjind totusi dupa "un nou razboi", vrand iar sa fii cel care ai fost. Doru, l-ai castigat demult! Ai fost invingator inca din ziua in care ai indrumat pasi de jurnalisti. Multi, azi iti multumesc pentru tot ce ai facut! Doru, nu uita, Gina te iubeste!

Ieri, Doru, nu erai tu!

Mi-ai zis ca trebuie sa slabesti. "Ai inceput sa gandesti constructiv", a fost replica mea, insa m-ai pacalit. Poate fizic nu iti era bine, insa tu nu mai digerai realitatea. Era mai neplacuta ca niciodata. Dorul de redactie, de harmalaie, chiar te macina.

Tu, vestejit nu ai fost nicicand! Ai amortit, asteptand sa inunzi din nou pagini cu fraze taioase, in care mai scapau ironii patrunzatoare.

Te-am cunoscut datorita prieteniei tale de-o viata cu Catalin. Aveati ani de presa si de camaraderie cam cati ani am eu de cand exist pe lumea aceasta, astazi profund nedreapta. Azi, Doru, sa stii ca l-ai lovit cum cred ca nu ai facut-o in tot timpul care v-a legat.

Sfaturile tale, despre care si tu credeai ca sunt prea didactice, m-au facut de multe ori sa sterg fraze din texte sau sa trag tuse groase, cand eu nu le vedeam locul. Toate acestea pentru ca la sfarsit sa semnez un text impecabil. Fara tine, era perfectibil!

Dorule, nu te-ai tinut de cuvant! Te asteptam in redactie, te asteptam sa facem scandal, sa mormaim, sa injuram, sa trepidam, sa telefonam.

Sa stii ca azi am plans, desi candva mi-ai zis ca doar prostii plang!

Dumnezeu sa te odihneasca, Doru!

Mujahedinul, caci asa mi-ai spus ieri,

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author