Published On: mie, Iul 30th, 2014

Doi pugilisti braileni la Campionatele Nationale de Seniori. Pita si Visani reprezinta Braila la cea mai mare competitie nationala

box-pita visanIn perioada 4-10 august, in Sala Polivalenta din Piatra Neamt se desfasoara Finala Campionatului National de box pentru seniori.

La acest eveniment si-au anuntat prezenta peste 150 de persoane printre care se numara boxeri cu rezultate dintre cele mai bune pe plan national si international ca Bogdan Juratoni, Vasile Nistor, Alexandru Cucireanu, delegati antrenori emeriti si maestri ai sportului ca Relu Auras, Napoleon Bonaparte Gheorghe, Marian Simion, arbitri internationali AIBA si EABA, reprezentanti ai Federatiei Romane de Box, Valetin Vrinceanu – antrenor federal; Vasile Citea – vicepresedinte F.R.Box, presedintele Colegiului Central al Arbitrilor; Francisc Vastag – vicepresedinte F.R.Box; Alec Nastac – membru F.R.Box dar si multi altii.

Evenimentul se va desfasura timp de 6 zile, luni 4 august urmand sa aiba loc primirea delegatiilor, iar marti, de la orele 7.30 are loc controlul medical precedat de cantarul oficial dar si de tragerea la sorti. Tot marti, de la orele 16.00 are loc prima gala de box, urmata la 18.30 de cea de-a doua.

Miercuri de la orele 16.00 respectiv 18.30 au loc alte doua gale de box, urmand ca joi sa aiba loc sferurile de finala. Vineri se joaca primele semifinale, de la orele 16.00 si 18.30 iar sambata, in ultima zi de competitie, cu incepere de la orele 11.30 au loc finalele.

Meciurile de box se vor desfasura pe distanta a 3 reprize a cate 3 minute repriza, la 10 categorii de greutate ( semimusca 46-49kg, musca 52kg, cocos 56kg, pana 60kg, semiusoara 64kg, usoara 69kg, semimijlocie 75kg, mijlocie 81kg, semigrea 91kg, grea +91kg).

Braila va fi reprezentat la aceasta competitie de doi tineri pugilisti, de la CSM, Marian Visan si Marian Pita sportivi antrenati de George Pertea si Gigi Moise.

Visan va boxa la categoria 64 de kg iar Pita va boxa la categoria 69 de kg.

Marian Pita s-a pregatit pentru aceasta competitie, alaturi de lotul national de seniori, in Germania .In Germania ar fi trebuit sa mearga si Marian Visan, insa el a facut o entorsa la picior si s-a aflat la recuperare

Marian Pita, a fost cel mai galonat pugilist brailean in 2013, avand trei medalii de aur castigate, la Cupa Romaniei de seniori, la Cupa Romaniei de tineret si la Campionatul National de tineret. Pita a participat si la Campionatele Europene de la Rotterdam, unde insa nu a reusit sa  se califice in primii 8 pugilisti de pe continent.

De anul acesta la categoria de varsta seniori, meciurile de box se vor sustine fara obligativitatea purtarii castii de protectie.

Organizatorii evenimentului sunt reprezentantii Fundatiei „Boxul Nemtean”: presedintele fundatiei, antrenor emerit Gabriel Timpescu si fiul acestuia, profesor antrenor Gabriel Campescu. Totodata, se aniverseaza si 90 de ani de la prima editie a Campionatului National de Box pentru Seniori.

Comentarii

comentariu

About the Author

-