Published On: joi, Iul 31st, 2014

Doar 360 de caini au fost sterilizati. Campania gratuita de sterilizare va fi permanetizata si se va desfasura in fiecare cartier

Share This
Tags

adapost cainiPrimaria Braila continua activitatile curente de gestionare a cainilor fara stapan identificati pe domeniul public al Municipiului Braila: capturare, ingrijire in adapost, sterilizare in vederea adoptiei, adoptie la distanta, adoptie reala, eutanasiere in conditiile prevederilor legale.

In periaoda 23-27 iulie, Primaria Braila a organziat o campanie de sterilizare, deparazitare, vaccinare si microcipare gratuita a cainilor cu si fara stapan. Cu toate ca aceasta campania este una gratuita, brailenii nu s-au ingramadit in a-si aduce cateii la sterilizat.

"Au fost in total 360 de caini sterilizati. Prima si a doua zi s-a mers mai slab dar la final, sambata, au ramas si pentru duminica. Este vorba de neincredere probabil, ca nu se intampla acest lucru. Vom incerca sa permanetizam asta, sa incercam sa facem de doua ori pe luna pentru ca avem obligatia pe lege ca pana la data de 1 ianuarie 2015, cainii din curtile personale sa fie sterilizati. Dupa aceea intram pe alte discutii, cu amenzi cu alte lucruri. Acum cand sunt lucrurile gratuite eu ii indemn pe cetateni sa vina si sa isi sterilizeze cateii. O sa mai facem si pe cartiere, asa cum am facut in Vidin, in Radu Negru si in zona Obor. O sa incercam sa facem in Lacu Dulce si in Chercea astfel de puncte ca sa fie mai aproape de cetateni. Oamenii trebuie sa inteleaga ca acest serviciu este gratuit, o sa ne plangem dupa aceea ca vine legea si trebuie sa plateasca 100 de lei ca sa sterilizeze cainele. O sa permanetizam aceste campanii iar oamenii trebuie sa inteleaga ca aceste sterilizari se fac cu costuri minime pentru ei", a declarat primarul Aurel Simionescu.

Conform normelor de aplicare a legii privind cainii fara stapan, cei care detin astfel de animale au obligatia sa ii sterilizeze cel mai tarziu pana la data de 1 ianuarie 2015.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-