Published On: joi, Iul 10th, 2014

DGA Braila demareza o campanie pentru prevenirea si combaterea faptelor de coruptie

OLYMPUS DIGITAL CAMERACoruptia este un fenomen cu implicatii grave, care afecteaza increderea societatii in institutii publice. Din aceste considerente Ministerul Afacerilor Interne acorda o atentie deosebita prevenirii si combaterii fenomenului coruptiei prin structura special creata in acest sens – Directia Generala Anticoruptie – infiintata prin Legea nr.161/2005, ca singura structura specializata pentru prevenirea si combaterea coruptiei in rȃndul personalului acestui minister.

Obiectivul sau principal este de a preveni si combate faptele de coruptie in care pot fi implicati functionarii Ministerului Afacerilor Interne.

Un alt obiectiv al lucratorilor D.G.A. il constituie imbunatatirea gradului de cunoastere de catre cetateni a atributiilor si obligatiilor pofesionale ale personalului Ministerului Afacerilor Interne, in scopul implicarii populatiei in combaterea coruptiei.

Un alt scop l-a constituit cunoasterea modalitatilor pe care D.G.A. le ofera cetatenilor pentru a-si rezolva problemele in mod legal, fara a apela la darea de mita, precum si constientizarea de catre acestia a faptului ca darea de mita constituie o infractiune si se pedepseste conform legii.

In cadrul campaniilor de informare s-a pus un accent deosebit pe mediatizarea cailor de comunicare dintre cetateni si structurile D.G.A.

Cetatenii care vor sa sesizeze fapte ce intra in competenta D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Braila pot scrie pe adresa serviciului (Braila, str. Ana Aslan, nr. 39, judetul Braila) sau pot suna la nr. de tel./fax. 0239.613.634 ori la linia gratuita anticoruptie 0800.806.806.

Locuitorii judetului Braila pot veni in audienta la sediul D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Braila, unde vor fi consiliati de catre seful serviciului, ori ofiterii pentru relatii cu publicul ai serviciului.

De asemenea, Directia Generala Anticoruptie pune la dispozitia cetatenilor un nou instrument de relationare cu publicul – Registrul de Petitii si Sugestii – prin intermediul caruia cetatenii care se prezinta la sediul serviciul Judetean Anticoruptie Braila pot depune o petitie.

Sesizarile privind fapte de coruptie comise de functionarii M.A.I. pot fi trimise si pe adresa de e-mail a Serviciul Judetean Anticoruptie Braila (braila.dga@mai.gov.ro), ori completȃnd formularul e-petitie de pe site-ul D.G.A. (www.mai-dga.ro).

Comentarii

comentariu

About the Author

-