Published On: mie, Iul 30th, 2014

Denis Turcu, braileanul admis la Harvard! Universitatea din SUA ii plateste olimpicului pana si biletele de avion

Share This
Tags

denis turcuDenis Turcu a fost elev, in timplul ciclului gimnazial, al Colegiului ‘‘Nicolae Balcescu” Braila, la gimnaziu. A plecat la Liceul International de Informatica din Bucuresti in clasa a IX-a, primind din partea scolii o bursa completa.

In trei ani a obtinut numeroase premii la diferite concursuri la care a luat parte, insa cea mai importanta a fost performanta obtinuta la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.

Denis a fost singurul elev roman care a participat vara trecuta la un curs de "Teoria numerelor" la scoala de vara de la Universitatea Standford, costurile fiind suportate in proportie de 90 la suta de universitate, chiar daca de obicei bursele acopereau doar 50 de procente. Decizia de a acorda o bursa atat de mare a fost determinata de numeroasele rezultate la concursurile de matematica la care a participat.

Denis Turcu a reusit sa faca istorie alaturi de colegii sai care au reprezentat Romania la cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata la Volos, Grecia, in perioada 27 iulie- 5 august 2013.

Ei au obtinut cel mai bun rezultat din istoria participarii la aceasta competitie, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz.

O medalie de aur a fost cucerita de brailean, care a concurat cu peste 100 de concurenti din 20 de tari.

Denis TurcuIntr-un interviu acordat ziarului Infobraila, Denis Turcu declara faptul ca isi doreste sa urmeze o Facultate in America. "In ceea ce priveste facultatea, mi-ar placea foarte mult sa studiez in America. Am aplicat deja la inceputul clasei a XII-a la toate universitatile mari de acolo, insa nu am primit momentan raspuns, mai dureaza in medie o saptamana. Am primit insa in urma aplicarii mele o oferta din partea universitatii Cambridge. Sper sa reusesc sa indeplinesc toti termenii, dar eu prefer America, asa ca mai astept cateva raspunsuri", a declarat braileanul.

Din toamna, braileanul va studia la Universitatea Harvard din SUA si isi doreste sa fie profesor la una dintre universitatile cele mai prestigioase din lume.

La Harvard, costurile se ridica undeva la 70.000 de dolari pe an, dar Denis a primit o bursa de studii, facultatea platind inclusiv biletele de avion pana acasa.

Denis Turcu a avut de ales intre doua dintre cele mai bune Universitati din lume si anume Stanford si Harvard.

Cu toate ca este olimpic, Denis a urmat un proces lung de aplicare pentru a fi acceptat la Harvard, trimitand foarte multe eseuri si facand foarte multe teste.

In ceea ce priveste cariera sa, braileanul a declarat faptul ca dupa ce va termina studiile, atat facultatea cat si doctoratul se va hotara daca va continua pe fizica sau se va axa pe Economie si Computer Science

"Am citit cateva interviuri cu persoane care au absolvit cursurile facultatilor din America si care acum lucreaza in tara. Nu m-ar deranja sa fac lucrul acesta, atat timp cat ei au reusit, sunt sigur ca se poate. Daca voi ramane pe fizica, urmandu-mi visul de a deveni profesor universitar, imi doresc sa raman in America. In orice caz, lucruri se pot schimba. Cert este ca fizica, stiintele vor ramane mereu o pasiune a mea, in momentul de fata nu sunt sigur daca voi face sau nu o cariera din asta", a declarat Turcu.

Denis Turcu, in varsta de 19 ani este unul dintre copiii care ne fac mandri in lume, acum insa el isi continua visul, departe de tara, facand un pas mare catre Statele Unite ale Americii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-