Published On: mar, Iul 29th, 2014

Cursuri de Maiestrie Artistica “Master Classes”, sustinute de soprana Mariana Nicolescu timp de o saptamana, la Braila

Share This
Tags

NicolescuTimp de o saptamana, la Braila vor avea loc Cursurile de Maiestrie Artistica Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco. Astfel, in perioada 28 iulie- 3 august, peste 70 de tineri talentati din tari precum Romania, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franta, Slovenia, Statele Unite si China vor urma cursurile sustinute de soprana.

"Arta sacra a cantului ne reuneste din nou aici, in acest lacas al Cursurilor de Maiestrie Artistica Master Class si al Festivalului si Concursului International de Canto 'Hariclea Darclee', asezat sub egida unuia dintre numele de seama din toate timpurile ale scenei lirice, legendara soprana Hariclea Darclee, nascuta la Braila in 1860, asa cum se stie, si care debuta chiar pe aceasta scena, in 1881, inainte de a cuceri planeta intreaga. Cinstim prin toate acestea arta sacra a cantului, cinstim numele tutelar al acestor evenimente, Hariclea Darclee, la 75 de ani de la trecerea sa in eternitate si traim bucuria de a face muzica impreuna", a declarat soprana Mariana Nicolesco, in deschiderea Cursurilor de Maiestrie Artistica Master Class.

Director General UNESCO, Irina Bokova, a anuntat la inceputul lunii iulie, acordarea Inaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului InternaTional de Canto "Hariclea Darclee" si Cursurilor de Maiestrie Artistica Master Class, initiate de aceasta si care se desfasoara la Braila.

In 2015 se vor implini 20 de ani de la crearea acestor importante manifestari, la care au participat pana acum peste 2200 de tineri artisti din 47 de tari si din 5 continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO.

Comentarii

comentariu

About the Author

-