Published On: joi, Iul 10th, 2014

Campanie de sterilizare si microcipare gratuita a cainilor cu si fara stapan. Vino si tu si adopta un caine!

adapost cainiPrimaria Braila prin intermediul operatorul SUPAGL Braila continua activitatile curente de gestionare a cainilor fara stapan identificati pe domeniul public al Municipiului Braila: capturare, ingrijire in adapost, sterilizare in vederea adoptiei, adoptie la distanta, adoptie reala, eutanasiere in conditiile prevederilor legale.

Astfel, Primaria Municipiului Braila organizeaza in perioada 23–27 iulie o campanie de sterilizare si microcipare gratuita a cainilor cu si fara stapan. Autoritatile locale vor realiza aceasta campanie in trei locatii, pe Buzaului, in Vidin si in zona Albinei de pe Dorobanti.

"In perioada 23-27 iulie intre orele 9.00-20.00 are loc o campania de microcipare a cainilor cu si fara stapan. Vrem sa relizam acest lucru in trei locatii, in Buzaului, in Vidin si la Albina, pe Dorobanti. Estimam sa realizam cam 500 de sterilizari. Am discutat si cu Asociatiile de iubitori de animale, si cu cei care vor sa se implice, cu fapte, nu cu vorbe. Cu fapte insemnand fie sa gasim medici veterinari dispusi sa opereze, fie sa aducem caini la sterilizare. Noi nu ne-am implicat foarte tare in ceea ce se numeste eutanasiere din totdeauna am mers pe niste metode care sa nu ajunga la eutanasiere. Asta inseamna sterilizare, adoptie, inseamna adoptie la distanta si vrem sa mergem in continuare pe acest format mai ales ca iarasi suntem intr-o contradictie la nivel national cu contestarea normelor respective la instanta. Iar pe 27, In Gradina Publica vrem sa facem un targ de adoptii, sa oferim celor care doresc sa adopte caini de toate felurile" a declarat primarul Aurel Simionescu.

De precizat este faptul ca, in prezent in cele doua adaposturi sunt cazati peste 800  de caini, iar numarul de adoptii creste de la o zi la alta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-