Published On: mar, Iul 22nd, 2014

Bunea Stancu: Suntem alaturi de copiii cu handicap, dar sa nu exageram!

Share This
Tags

Gheorghe Bunea StancuPresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat saptamana trecuta, in cadrul evenimentului de prezentare a proiectului "Inclusi in viitor", cofinantat din Fondul Social European, ca "statul roman cheltuie cu o persoana cu handicap mai mult decat cheltuie cu o familie cu copilul normal si care este, eventual, olimpic".

Seful CJ a mai afirmat ca roadele finantarilor excesive se pot vedea "la intersectii", subliniind ca sunt "fel de fel de cai pe care se scurg banii si nu ajung acolo unde trebuie", rezultatul alocarilor fiind 0.

“Ceea ce mi se pare cel mai important, din punctul meu de vedere, sunt tinerii care ies din sistemul de protectie a copilului. Aici este o mare problema. Daca ne uitam la intersectii, in Braila, vedem roadele unor finantari excesive, zic eu. Asta pentru ca sunt niste birocrati pe la Bucuresti si statul roman cheltuie pentru o persoana cu handicap mai mult decat cheltuie o familie cu copilul normal si care este, eventual, si olimpic. Asta este realitatea, pentru ca sunt fel de fel de cai pe care se scurg banii si nu ajung acolo unde trebuie, iar rodul acestor alocari de fonduri este zero. Spun aceste lucruri pentru ca asta este realitatea", a spus Stancu.

Bunea Stancu a atras atentia asupra faptului ca desi sistemul de protectie a copilului se afla sub umbrela Consiliului Judetean, "in viitor" se va uita "cu mai multa atentie" pentru a vedea de ce trebuiesc cheltuiti "atatia bani pe acest sector". 

"Uitati-va la standardul pentru copiii normali din Braila si o sa constatati ca acesta este mult mai jos decat alocarea pentru partea de copii cu handicap. Sa nu credeti ca am ceva cu copiii are au probleme. Din contra, faptul ca noi, Consiliul Judetean, finantam astfel de activitati eu zic ca dovedeste ca suntem langa ei, dar sa nu exageram! Sa avem un echilibru in tot ceea ce facem”, a mai adaugat seful CJ Braila.

Proiectul "Inclusi in viitor" vizeaza calificarea sau recalificarea unui numar de 140 persoane (rromi, persoane cu handicap sau tineri care nu mai pot fi sustinuti prin sistemul de protectie a copilului) ce vor fi instruite in meserii precum florar-decorator, lucrator finisor in constructii, lucrator in estetica si igiena corpului, facilitator de dezvoltare comunitara, pedagog social sau asistent maternal profesionist. 

Comentarii

comentariu

About the Author