Published On: Soare, Iul 13th, 2014

Braila descopera viitorii campioni. Rezultate notabile pentru inotatorii braileni la CN de copii. 2 medalii de bronz pentru Daria Enciu

Daria Enciu si Camelia PotecBraila se poate mandri astazi cu doua campioane mari la inot, Camelia Potec si Diana Mocanu. Astazi, copii care practica inotul au cele mai bune exemple din tara, chiar aici la Braila.

A aparut de nicaieri, a adus primele titluri olimpice ale Romaniei la inot, apoi s-a retras prematur, iar astazi creste campioni. Este povestea Dianei Mocanu, adolescenta de 16 ani care a uimit o lume intreaga in 2000, la Sydney.

2004, Olimpiada de la Atena avea sa aduca o alta medalie olimpica inotului romanesc. Camelia Potec, o alta braileanca de-a noastra, castiga atunci medalia de aur la proba de 200 m liber. In decursul celor 20 de ani de activitate sportiva a cucerit peste 200 titluri nationale si a realizat multiple recorduri. Pe 31 octombrie 2013 a devenit presedinte al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern (FRNPM), fiind cel mai tanar presedinte de federatie din Romania.

Astazi scoala de inot din Braila, atat de la Liceul cu Program Sportiv cat si de la Clucul Sportiv Municipal, creste viitorii campioni.

In aceasta saptamana, la bazinul de la LPS s-a desfasurat Campionatul National de Inot pentru copii, 11-13 ani. Pe langa o organizare perfecta, Braila a avut si sportivi care au obtinut rezultate notabile si au urcat pe podium.

daria enciu diplomadarian enciu diplonmaDaria Teodora Enciu, unul dintre copiii care promite multe in viitor, a reusit sa obtina doua medalii de bronz in aceste zile. In varsta de 12 ani, sporiva antrenata de Ion Ionescu a facut o cursa foarte buna si a fost apropae sa coboare sub 5 minute in proba de 400 m liber. Inotatoarea braileana a obtinut prima medalie la Campionatele Nationale de copii inca din prima zi a competitiei. Dupa 8 ture de bazin, mica sportiva a reusit o clasare pe locul 3, la proba de 400 m, celelalte trepte ale podiumului fiind ocupate de Ana Iulia Dascal de la Swim to Perfection Cluj si Ioana Gabriela Gadea de la Aqua Team Bucuresti.

Sportiva de la LPS Braila a tras sa obtina o medalie si la proba de 200m insa a cedat pe ultimii 50 de metri si a pierdut sansa de a urca pe podium. La proba de 50 de m, Daria si-a mai trecut in palmares inca o medalie, urcand pe locul 3 si castigand astfel medalia de bronz.

Braila, orasul care a dat nume mari in intorul romanesc, Diana Mocanu, Camelia Potec sau Beatrice Caslaru creste si astazi campioni. Profesorii de la LPS si cei de la CSM au rezultate tot mai bune in ultima perioada.

O noua stea a inotului brailean, despre care lumea va vorbi mult in viitor este si sportiva Alina Gratiela Ene, eleva antrenoarei Gabriela Clinciu.

Ene are un palmares impresionant, la Campionatele Nationale de anul trecut cucerind 8 medalii de aur la nationalele in bazin scurt, bifand astfel cea de-a 200 medalie.

Alina Ene, astazi, campioana nationala la 200 m mixt, are sansa de a deveni o noua stea a inotului brailean, avand exemple bune ca Diana Mocanu sau Camelia Potec.

Pe langa sportivii de la LPS Braila mai sunt si cei legitimati la CSM Braila.

Diana mocanu- Nistor Catalin

Copii de la sectia de inot de la Clubul Sportiv Municipal Braila, Ganea Cristian, Gavrila Madalin, Ciutacu Robert, Hancu Laura, Stoian Alexandru, Constantin Damian, Milos Robert, Ghionu Denis si Ariton Alexandru, antrenati de Diana Mocanu si Nistor Catalin au adus in acest an primele rezultate notabile la Braila.

Dupa ce clubul brailean ocupa in anii trecuti locuri codase la competitile de inot, anul acesta sportivii de la CSM au urcat de 15 ori pe podium. In clasamentul gerenal, Clubul Spotiv Municipal Braila a ocupat locul III, iar Ganea Cristian a fost desemnat cel mai bun inotator la categoria copiilor de 11 ani. Ganea Cristian a ocupat locul I la probele de 50 m spate, 50 m bras si 100 m simplu dar si locul II la proba de 50m fluture.

Rezultatele la inot incep sa apara la Braila, iar asta se datoreaza atat profesorilor cat si conditiilor bune pe care le are orasul de la Dunare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-